Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kankintų šunelių Beno ir Tinos draugystę vainikavo jaunikliai

Žiauriai Kauno paauglių kankinti šuneliai Benas ir Tina nesavo noru tapo žinomi. Apleistame name Kaune, Šilainiuose, trijų moksleivių žaloti gyvūnai tik per stebuklą liko gyvi, o vėliau, patekę pas gyvūnų globėjus, ėmė sveikti ir rado naujus namus. Dabar ši šunų pora – vėl dėmesio centre. Pas naujus šeimininkus gyvenantys gyvūnai tapo tėvais – šią savaitę kalytė Tina atsivedė 8 mažylius.
Šunelių Beno ir Tinos atžalos.
Šunelis Benas ir jo draugė kalytė Tina susilaukė atžalų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši žinia buvo naujiena jos šeimininkams, kurie, pasiimdami Tiną iš gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ net neįtarė, kad ji laukiasi.

Manėme, kad labai gerai ją prižiūrime, todėl taip gražiai pilnėja. Neįtarėme, kad laukiasi.

„Manėme, kad labai gerai ją prižiūrime“, – juokėsi Tinos šeimininkė, kaunietė Danguolė Š., prisiminusi, kaip kartu su kitais šeimos nariais pastebėjo, jog po kelių savaičių, praleistų jų namuose, kalytė papilnėjo. Tačiau netrukus išlindo yla iš maišo: paaiškėjo, kad šunelis gražiai pilnėja dėl kitų priežasčių. Naktį į antradienį kalytė jų namuose atsivedė 8 jauniklius. Pasak Tinos šeimininkės, tiek mama, tiek mažyliai jaučiasi gerai. „Tina – labai rūpestinga mama. Katino, kuris gyvena mūsų namuose, prie vaikų neprileidžia per kelis metrus. Pirmą dieną nuo šuniukų nesitraukė nė per žingsnį. Vėliau trumpam pabėgdavo pas mus į kambarį. Bet tik išgirdusi mažiausią kiauktelėjimą, lekia atgal prie vaikų“, – sakė Tinos šeimininkė.

Džiugia naujiena pasidalinusi su Tiną išgelbėjusiais Gyvūnų globėjų asociacijos ir „Nuaro“ darbuotojais moteris sulaukė pažado padėti surasti šuneliams tinkamus namus. Tiesa, porą jų jau sutiko paimti šeimos draugai. „Tina į mūsų namus atnešė tiek džiaugsmo, kad ir draugai užsinorėjo šunelių. Ypač jų vaikai“, – džiaugėsi Tinos šeimininkė.

Neeilinė draugystė

Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr./Šunelis Benas ir kalytė Tina
Gyvūnų globėjų asociacijos nuotr./Šunelis Benas ir kalytė Tina

Gyvūnų globėjų asociacijos narė ir savanorė Džiuginta Vaitkevičienė prisiminė, kaip visus stebino į globėjų rankas patekusių šunelių Tinos ir Beno draugystė. „Tai buvo tikrai neeiliniai santykiai. Kai pas mus buvo atvežta Tina ir ji pamatė nusilpusį Beną, jie veržėsi vienas pas kitą, Benas net žvaliau pakilo iš savo vietos. Gyvūnai jokiu būdu nesutiko būti apgyvendinti skirtinguose voljeruose – nurimo tik tuomet, kai jiems buvo paruoštas bendras guolis viename voljere“, – pasakojo Gyvūnų globėjų asociacijos narė. Vis dėlto gyvūnams teko išsiskirti, nes rasti šeimininko, kuris priglaustų abu, nepavyko. Kalytė Tina apsigyveno Kaune, mokytojos namuose, o Benas iškeliavo pas šeimą, gyvenančią Garliavoje.

Gyvūnų globėjų asociacijos nariai kviečia į juos kreiptis visus, norinčius priglausti Tinos ir Beno šunyčius. „Dar gerą mėnesį juos maitins pati mama, o vėliau jau bus galima pasiimti. Tačiau pranešti savo apsisprendimą ir išsirinkti šunkiuką galima ir anksčiau. Tereikia kreiptis į mus“, – sakė D.Vaitkevičienė. Asociacijos centrinė būstinė įsikūrusi Kaune, Šv.Gertrūdos gatvėje 46. Tel.: 8 686 44 828, 8 655 70058, el. paštas gga@animal.lt

15min.lt primena, kad policijos pareigūnai, tiriantys šunelių Beno ir Tinos kankinimo istoriją, operatyviai nustatė įtariamuosius – du 17-mečius ir vieną 13-metį Kauno moksleivius. Už pastarojo prasižengimą atsakys tėvai, o vyresniųjų kankintojų laukia teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius