Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečių šuo išgelbėjo miške dingusią moterį

Pasieniečių šuo išgelbėjo dingusią Šalčininkų rajono gyventoją, kuri pasiklydo miške ir jame turėjo praleisti visą naktį. Keturkojui reikėjo pauostyti moters drabužių ir mišku porą kilometrų sekti jos pėdsakais.
Kinologas Edvardas Galinaitis su vokiečių aviganiu Renda
Kinologas Edvardas Galinaitis su vokiečių aviganiu Renda / VSAT nuotr.
Temos: 2 Miškas Moteris

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, antradienį apie vidurdienį į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardą pagalbos kreipėsi Šalčininkų policijos pareigūnai.

Pranešta, kad pirmadienį apie 23 val. nakties artimieji pasigedo 33-ejų metų Šalčininkų rajono Kaniūkų kaimo gyventojos. Jos bergždžiai buvo ieškoma pusę paros – naktį ir antradienį priešpiet. Antradienį dieną kreiptasi į pasieniečius, viliantis jų tarnybinių šunų pagalbos.

VSAT nuotr./Renda
VSAT nuotr./Renda

Į Kaniūkų kaimą nedelsiant išvyko Tribonių užkardos kinologas Edvardas Galinaitis su vokiečių aviganiu Renda. Prie sodybos, kurioje gyveno dingusioji, keturkojui kinologas davė pauostyti jos drabužių, kuriais išvakarėse vilkėjo moteris. Po to gavęs komandą pagal kvapą jos ieškoti tarnybinis šuo prie sodybos iškart aptiko jos pėdsakus.

Jais penkerių metų Renda savo šeimininką nuvedė į netoliese esantį mišką. Sekant dingusiosios pėdsakais gelbėtojų kelias smarkiai vingiavo – tamsoje moteris, matyt, blogai orientavosi. Kai kur po medžiais šuo užtrukdavo ilgiau – ten, manoma, moters buvo prigulta.

Tęsiant paiešką pėdsakai atvedė iki labai tankių krūmynų. Dėl to čia pasieniečiui E. Galinaičiui teko šunį paleisti nuo pavadžio. Renda pėdsakais nusekė toliau ir netrukus lojimu pranešė apie rastą žmogų. Atskubėjęs kinologas išvargusią moterį aptiko gulinčią ant žemės, o šalia tupėjo puikiai savo užduotį atlikęs tarnybinis šuo.

Nuo dingusiosios namų iki vietos, kur ji miške rasta, buvo apie porą kilometrų. Rendai rasti dingusiąją prireikė maždaug valandos.

Moteris buvo perduota policijos pareigūnams ir artimiesiems, o pasienietis E. Galinaitis su Renda grįžo tęsti tarnybos pasienyje su Baltarusija.

Iš viso  Lietuvos valstybės sienos apsaugoje šiuo metu tarnauja beveik 170 tarnybinių šunų. Jie yra nepamainomi pagalbininkai sulaikant sienos pažeidėjus, kontrabandininkus ir kitus nusikaltėlius, taip pat aptinkant narkotines ir kitas draudžiamas medžiagas. Labai dažnai VSAT keturkojų pagalbos prireikia ir dingus žmonėms.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius