Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po keturias valandas trukusios paieškos tarnybinis pasieniečių šuo surado iš namų išėjusią neįgalią moterį

Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologo dresuojamas vokiečių aviganis po keturias valandas trukusios paieškos sėkmingai surado iš namų išėjusią neįgalią moterį.
Rikis
Rikis / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./VSAT kinologas Raimondas Gurskis ir jo vokiečių aviganis Rikis
VSAT nuotr./VSAT kinologas Raimondas Gurskis ir jo vokiečių aviganis Rikis

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad antradienio naktį į VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardą kreipėsi Joniškio rajono policininkai, kurie paprašė padėti ieškoti dingusio žmogaus.

Buvo žinoma, kad naktį iš pirmadienio į antradienį iš savo namų Joniškio rajono Jurdaičių kaime išėjo ir negrįžo 26 metų protinę negalią turinti moteris.

Nesėkmingai jos ieškoję artimieji pagalbos kreipėsi į policijos pareigūnus, o šie – į pasieniečius.

Į Jurdaičius tuoj pat išvyko VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Specialiosios paskirties būrio kinologas Raimondas Gurskis su vokiečių aviganiu Rikiu.

Apie 2 valandą nakties įvykio vietoje buvęs pasienietis su savo keturkoju augintiniu tuoj pat apžiūrėjo vietinius kelius. Reikėjo skubėti, nes gausiai krintantis sniegas galėjo paslėpti net ir menkiausius pėdsakus.

Paieškoje dalyvavusiems pareigūnams pasisekė rasti įtartinas pėdas viename kelyje. Jomis tuoj pat ėmė sekti pasieniečio dresuojamas tarnybinis.

VSAT pareigūnas ir kartu su juo paieškoje dalyvavę du policininkai per keturias valandas pėsčiomis įveikė 13 kilometrų gausiais užpustytomis vietovėmis, kirto užšalusį tvenkinį. Paryčiais Joniškio rajono Buivydžių kaimo prieigose paieškos dalyviai galiausiai pastebėjo lauku einančią moterį. Paaiškėjo, kad keturkojo uoslė neapvylė. Tai buvo iš namų išėjusi minėta Joniškio rajono gyventoja.

Moteris avėjo tik sportiniais bateliais, buvo apsivilkusi sportinį megztuką ir kelnes. Sušalusi, išsigandusi ir sunkiai aplinkoje besiorientuojanti Joniškio rajono gyventoja tesugebėjo pasakyti, jog išsiruošė aplankyti tetos.

Moteris skubiai buvo nugabenta į Joniškio greitosios medicinos pagalbos stotį ir perduota gydytojams.

Pasak medikų, jei paieška būtų užtrukusi ilgiau, joniškietė greičiausiai visiškai būtų nušalusi pėdas.

Aštuoniolikos metų darbo stažą sienos apsaugos sistemoje turintis Raimondas Gurskis kinologija susidomėjo ir su tarnybiniais šunimis ėmė dirbti nuo 2003-ųjų.

Dabartinį savo augintinį, vokiečių aviganį Rikį, pasienietis dresuoja antrus metus.

2008 metais R.Gurskis, tuomet dirbęs VSAT Šiaulių rinktinės Joniškio užkardoje, taip pat dalyvavo žmogaus paieškoje ir sėkmingos surado Pakruojo mieste be žinios dingusį sunkiai sergantį garbaus amžiaus vyrą. Tąkart pasieniečiui talkino jo dresuota vokiečių aviganė Kora.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius