-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Policija tikina: Pipiro egzekucijoje dalyvavę dar du asmenys neliks be bausmės

Pasaulyje atgarsio sulaukusi nuo tilto numesto šunelio Pipiro istorija toliau kausto visuomenės dėmesį. Gyvūnų globa užsiimančios organizacijos piktinasi, kad realią bausmę ketinama skirti tik vienam iš egzekucijos dalyvių – 22 metų Seredžiaus miestelio gyventojui Svajūnui Beniukui, nors iš internete paviešintos medžiagos matyti, jog nusikaltime dalyvavo ir kiti du asmenys.
Kadras iš šokiruojančios vaizdo medžiagos
Kadras iš šokiruojančios vaizdo medžiagos / interneto nuotr.

„Ne tik asmuo, įvykdęs šį žiaurų nusikaltimą, turi atsakyti už tai prieš įstatymą, bet ir tie asmenys, kurie padėjo įvykdyti tokią egzekuciją. Tai, kad jie stovėjo šalia ir stebėjo, kaip šuo metamas nuo tilto, yra taip pat žiaurus elgesys su gyvūnais“, – teigė su 15min.lt susisiekusios gyvūnų globos tarnybos „Pifas“ direktorė Brigita Kymantaitė.

Pirmadienį 15min.lt skaitytojų paviešintame vaizdo įraše, kurį šuns Pipiro skriaudėjai įkėlė į svetainę ctv.lt, aiškiai matosi, jog nuo tilto gyvūną paleidžia S.Beniukas. Tačiau visą nusikaltimą filmuota du žmonės – nepilnametis ir vyras. Pastarasis S.Beniukui pataria, kada mesti šunį: „Palauk, važiuoja mašina. <...> Viskas, mesk!“ Vėliau vienas iš egzekucijos dalyvių, pasivadinęs Narkata, įkėlė filmuotą medžiagą į interneto svetainę.

Gyvūnų globos tarnyba „Pifas“ prašymą nepalikti nenubaustų kitų dviejų nusikaltimo dalyvių išsiuntė į Kauno rajono policijos komisariato (PK) Vilkijos policijos nuovadą. Tiesa, pastaroji tyrimą yra perdavusi Kauno rajono PK pareigūnams. Šie tikino kol kas jokio kreipimosi negavę.

Reikia žiūrėti į finalą. O jis toks, kad bendrininkai neliks be bausmės, – tikino Kauno rajono policijos komisariato viršininkas.

„Prašome nustatyti ir rasti ne tik asmenį, įvykdžiusį šį tyčinį nusikaltimą, bet ir jo bendrininkus šioje nusikalstamoje veikoje, kurie organizavo, kurstė ir padėjo jam įvykdyti šį tyčinį žiaurų elgesį su gyvūnu, bei patraukti visus šiuos asmenis baudžiamojon atsakomybėn dėl iš anksto organizuoto ir tyčia įvykdyto nusikaltimo, dėl žiauraus elgesio su gyvūnu“, – rašoma policijai skirtame kreipimęsi.

Be bausmės neliks

Trečiadienį Kauno rajono policijos pareigūnai apklausė žiauriu elgesiu su gyvūnais įtariamą S.Beniuką. Į pareigūnus po paros slapstymosi jis kreipėsi pats. Vyrui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Kiti du nusikaltime dalyvavę asmenys šiuo metu laikomi liudytojais.

„Negalima įstatymo kaip guminio ištempti ir užmauti visiems kenkėjams. Nėra tokios bendrininkavimo formos, – sakė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Romas Oželis. – Dalyvavimas buvo, bet bendrininkų grupės nebuvo. Kalbėjome su prokuroru: sakė, kad neįrodysi tokių dalykų. Tuo labiau kad S.Beniukas apklausose tuos dalykus (tai, kad veikė iš anksto suplanavęs, su bendrininkais – aut. past.) neigia. Bendrininkavimas – kada veikia bendrai, iš anksto suplanavę veiką. To nebuvo. Nematome prasmės sudaryti bylą, kad juos teismas išteisintų – neverta to daryti.“

Tačiau besibaiminančius, jog už kadro likę du Pipiro kankintojai bus nenubausti, pareigūnas ramino. „Yra ir kitų priemonių, kaip juos nubausti. Yra ne tik baudžiamųjų, bet ir administracinių priemonių. Jos bus taikomos“, – užtikrino R.Oželis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius