Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 14 /14:12

Riešės apylinkėse žmonės pastebėjo į kengūrą panašų gyvūną: išgąsdintas dujininkų spruko į mišką

Ketvirtadienio rytą buvusi Seimo narė Vilija Filipovičienė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė kelias nuotraukas su prierašu „Kas pametėt kengūrą???“ Ir tai joks pokštas – moteris 15min sakė išties mačiusi netoli savo namų kengūrą. Tačiau atvykę dujininkai ją gerokai išgąsdino ir gyvūnas spruko į mišką. Po įrašu kiek vėliau pasirodė komentarai, kad tai buvo lapė, ne kengūra.
Kengūra Didžiojoje Riešėje
Kengūra Didžiojoje Riešėje / Vilijos Filipovičienės nuotr.

Kaip pasakojo V.Filipovičienė, jai labai pagailo gyvūno, tad ieškojo jo miške pati, dairėsi visur aplinkui, tačiau išgąsdinta kengūra dingo tarp medžių. Todėl ji nusprendė paviešinti nuotraukas tiek savo feisbuke, tiek Riešės bendruomenės grupėje, vildamasi, kad galbūt ir kengūros savininkai pamatys bei imsis savo augintinio paieškų.

„Atvažiavo dujininkai, ta kengūra išsigando ir nuėjo į mišką. Mes čia apėjome aplinkui ir neberandame tos kengūros. Todėl ir įdėjau tas nuotraukas, gal kažkas pametė ir ieškos“, – sakė V.Filipovičienė.

Kengūra stoviniavo prie vartų, už kurių prasideda miškas, Didžiojoje Riešėje, netoli prekybos centro „Link Molėtų“. „Ir tarnyboms pranešiau, bet net nelabai tikiu, kad įmanoma rasti tą gyvūną. Nebent kur netoli gyveno ir pati grįš namo“, – vylėsi Riešės gyventoja.

Tarp komentarų Riešės bendruomenės grupėje feisbuke netruko pasirodyti nuoroda į galbūt kengūros savininkę, kuri atrašė esą gyvūnas grįžo namo. Tačiau susisiekus su tai parašiusia mergina paaiškėjo, kad šis gyvūnas nėra jos.

V.Filipovičienė piktinosi, kad kažkas elgiasi neatsakingai su gyvūnu – juk kengūra neprisitaikiusi gyventi laisvėje mūsų gamtoje, tad jai gali grėsti žūtis: „Neatsakingas žmonių požiūris... Bet gal ir netyčia, mes čia ir vėžlį buvom radę, ilgiausiai šeimininko ieškojome. Su kengūra sudėtingiau. Savo akimis nepatikėjau, kai pamačiau.“

Kiek vėliau po buvusios Seimo narės įrašu pasirodė komentarai, kad čia visai ne kengūra, o lapė – esą kaimynai ją jau ne kartą matė, ji slampinėja aplinkui ir galimai yra užsikrėtusi niežais.

Pernai spalį pranešimais apie kengūrą miške dalijosi Pilaitės gyventojai Vilniuje. Tuomet viskas baigėsi tragiškai: iš filmavimo aikštelės pabėgusi kengūra žuvo po automobilio ratais.

Plačiau skaitykite čia: Vilniuje iš filmavimo pasprukusi kengūra žuvo po automobilio ratais: filmo kūrėjai apgailestauja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius