Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme – Pipirą sužalojusio S.Beniuko ir šuns šeimininko akistata (nuotraukos, papildyta 13.30 val.)

Trečiadienį tvirtinę, jog šuns Pipiro tyrimas netrukus pasieks teismą, Kauno rajono policijos pareigūnai nemelavo. Penktadienį Kauno rajono apylinkės teisme skubos tvarka buvo svarstomas žiauriu elgesiu su gyvūnais išgarsėjusio Jurbarko rajono, Seredžiaus, gyventojo Svajūno Beniuko likimas. Teisme įvyko ir jo bei šuns savininko akistata.
S.Beniukas
Svajūnas Beniukas prieš numetant šunį nuo tilto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Žiauri istorija Lietuvoje ir už jos ribų nuskambėjo, kai 15min.lt skaitytojai pranešė apie interneto svetainėje ctv.lt esančią vaizdo medžiagą. Joje matosi, kaip trys asmenys planuoja, o vėliau nuo tilto numeta šunį. Šis tik per stebuklą išgyveno.

Nors kol kas atsakomybė už šią egzekuciją laukia tik vieno iš nusikaltimo dalyvių – S.Beniuko, policija užtikrino, jog bausmių neišvengs ir likę du asmenys, kurių vienas – nepilnametis.

Niekada nesutiksiu, kad jis būtų atiduotas kam nors kitam, – su ašaromis akyse tikino šuns Pipiro šeimininkas.

Penktadienį Kauno rajono apylinkės teisme skubos tvarka buvo nagrinėjamas vadinamasis šuns Pipiro atvejis. Prie teisėjos kabineto pirmą kartą po nusikaltimo akis į akį susitiko S.Beniukas ir jo kaimynas Petras Dockaitis, kuriam priklauso sužalotas šuo Pipiras. Žurnalistams ir teisme dalyvavusiems Gyvūnų globėjų asociacijos bei Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ atstovams vyras dievagojosi, jog padarys viską, kad susigrąžintų savo augintinį. Tiesa, anksčiau į veterinarus, besirūpinančius šunimi, jis nė karto nesikreipė.

„Slaugysiu pats tiek, kiek reikės. Numirsiu, jei negausiu jo. Savo lėšomis gydysiu, jei nevaikščios, nešiosiu“, – tikino P.Dockaitis. Gyvūnų globėjų asociacijos darbuotojams pasidomėjus, kodėl net kelias dienas jis visiškai nesidomėjo savo gyvūno likimu – nei skambino, nei atvažiavo aplankyti, Pipiro šeimininkas sakė, jog neturėjo galimybių: „Nežinojau, kur jis. Neturiu pinigų kelionei...“ Pastabą, kad sunkiai sužaloto Pipiro gydymas pareikalaus dar ne tiek išlaidų, Seredžiaus gyventojas praleido negirdomis.

S.Beniukas: maniau, kad jis išplauks

Į teisėjos kabinetą vedamas S.Beniukas neišsisukinėjo nuo žurnalistų klausimų. Jo neišmušė iš pusiausvyros ir susitikimas su sunkiai sužaloto Pipiro šeimininku. Nuo pirmos dienos, kai pats atėjo į policiją, vyras neneigė padaręs nusikaltimą. Tačiau atkakliai tvirtina, jog neketino užmušti šuns.

„Aš tik norėjau šunį (Pipirą – aut. past.) pagąsdinti, ir viskas. Maniau, išplauks iš Dubysos, pasimokys“, – sakė S.Beniukas. Paklausus, kodėl šiurpų įrašą nusprendė parodyti internautams, jis emocingai išrėžė: „Į internetą ne mano draugai įdėjo. O pasidaviau, nes esu kaltas.“

Teismo posėdyje S.Beniukas viešai atsiprašė savo kaimyno, šuns šeimininko, ir pažadėjo atlyginti visą padarytą žalą.

Prokuroras S.Beniukui siūlo skirti dešimties mėnesių ir dešimties parų laisvės atėmimo bausmę – dešimties parų areštas vyrui buvo skirtas šiemet kovą už viešosios rimties sutrikdymą. Kadangi šios bausmės jis iki šiol neatliko, ją prašoma pridėti dabar. 

Nuosprendis bus skelbiamas pirmadienį.

Bedarbis su spalvinga praeitimi

Per 22-jus savo gyvenimo metus S.Beniukas jau spėjo pabūti teisiamųjų suole tris kartus. Dar būdamas nepilnametis jis buvo teistas, tačiau išsisuko nuo realios bausmės, teismui paskyrus auklėjamąsias priemones. Vėliau jis buvo teistas už nužudymą ir vagystę.

Pagrindinį, 10 klasių, išsilavinimą turintis S.Beniukas šiuo metu niekur nedirba, nėra užsiregistravęs ir Darbo biržoje taip pat neužsiregistravęs. Jaunas  vyras turi žmoną.

Papildyta 13.30 val.: Teisme S.Beniukas detaliai papasakojo, ką veikė tą dieną, kai nuo tilto numetė kaimyno šunį. Paaiškėjo, jog žiaurią egzekuciją gyvūnui jis surengė ne sekmadienį, kaip manyta iki šiol, bet šeštadienį. Taigi, po tiltu sunkiai sužeistas Pipiras išgulėjo beveik dvi paras. Tik tada jį rado atsitiktinis praeivis, atnešęs į policiją, iš kur nelaimėlis pakliuvo į Gyvūnų globėjų asociacijos rankas. Nuolatinė specialistų priežiūra jam reikalinga iki šiol, nes pats negali tuštintis, nejudina uodegos, letenų.

Teisėjai S.Beniukas aiškino, jog „pamokyti“ šunį nusprendė dėl to, jog P.Dockaitis juo visiškai nesirūpino. Pasak S.Beniuko, todėl gyvūnas nuolat pjaudavo vištas. Kaltinamasis neslėpė, jog nusikaltimą padarė būdamas neblaivus. Esą tai ir lėmė „nesėkmę“: mesdamas nuo tilto šunį jis nepataikė ir gyvūnas nukrito ne į upę, bet ant kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius