Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikai ir suaugusieji užplūdo 75-ąjį gimtadienį švenčiantį Lietuvos zoologijos sodą

Sekmadienį į Kaune įsikūrusį Lietuvos zoologijos sodą traukė ir vaikai, ir suaugusieji. Juos privilioji ne tik geras oras, bet ir neeilinė proga – sodas švenčia 75-ąjį gimtadienį.
Zoologijos sodo gimtadienis
Zoologijos sodo gimtadienis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Renginio dalyviai turėjo progą išgirsti dainininko Martyno Beinario bei vaikų dainavimo studijos „Svajonių Gija“ atliekamas dainas. Vienu iš svarbiausių renginio akcentų tapo į orą paleisti 75 helio balionai, simbolizuojantys ilgą Zoologijos gyvavimo istoriją. Kartu su balionais į orą paleisti ir 75 pakvietimai, kuriuos radę asmenys sode apsilankys nemokamai. 75 metų amžiaus sulaukę senjorai į renginį buvo įleidžiami nemokamai.

Visus renginio dalyvius kiškučio, bitutės ir Megiuko personažai pakvietė į masinį muilo burbulų pūtimą. Buvo surengtos aitvarų kūrybines dirbtuves, kurių metu dalyviai mokyti pasidaryti aitvarą ir jį leisti. Vaikučiai ir jų tėveliai šventės metu kviesti pažaisti aktyvius žaidimus su kamuoliais. Visi norintys galėjo susitikti su bezdžioniuku Munčiu, susipažinti su ropliais iš arti.

Specialiai 75-ojo gimtadienio proga veikė zoologijos sodo nuotraukose įamžintų gyvūnų paroda.

Nors proga džiugi, Lietuvos zoologijos sodas išgyvena ne pačius geriausius metus. Dėl prastos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija (EAZA) pavasarį panaikino jo, kaip pilnateisio nario, statusą – ir pakeitė jį į kandidato. Naujasis sodo vadovas Aurimas Didžiokas tikisi, kad su laiku Lietuvos zoologijos sodas taps vienu moderniausių regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius