Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Švenčių stalui. Orkaitėje kepta lašiša

Lašiša
BFL/Elmārs Rudzītis nuotr. / Lašiša
Šaltinis: vakarai.us
0
A A

Jei manote, kad Kalėdų stalui pagaminti gražuolę lašišą yra sudėtinga, labai apsirinkate.

Jums reikės šviežios lašišos. Dar prireiks veterinarinio švirkšto su storesne adata. Įsigyti jį galite veterinarinėje vaistinėje.

Namuose lašišą gerai nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir dėkite skardon ant saulėgrąžų aliejumi patepto kepimo popieriaus arba folijos.

Paruoškite tirpalą, kuriuo prišvirkšite žuvį: paprastą vandenį pagardinkite jūros druska, galite šaukšteliu medaus, taip pat, jei turite, – krapų arba peletrūnų esencijos lašeliu.

Švirkštu keliose vietose šio tirpalo prišvirkškite lašišą ir kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie valandą. Žuvį išimkite, padėkite ant padėklo, leiskite kiek atvėsti, aštriu peiliu įpjaukite dalį odos ir ją atverskite. Likusią odą aptepkite saulėgrąžų aliejumi, kad gražiai blizgėtų.
Ir viskas.

Tolesnis dar skanesnis vaizdas jau priklauso nuo jūsų fantazijos... Taip keptą lašišą galima patiekti ir karštą, ir šaltą. 

Siųskite savo šventinio patiekalo receptą, iliustruotą nuotraukomis arba videomedžiaga el. paštu kaledos@15min.lt. Aktyviausi ir originaliausi skaitytojai tikrai neliks be dovanų!

Daugiau informacijos čia.


 

vakarai.us
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min