Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Šventiniam stalui: pikantiškas kinkanų padažas

Kinkanas
123rf.com nuotr. / Kinkanas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Parduotuvių lentynose dabar jau galima aptikti produktų, kurių teko ragauti tik svečiose šalyse arba matyti užsienio kanalų kulinarinėse laidose. Naujovių mėgėjams parinkome keletą Lietuvoje randamų produktų ir iš jų gaminamų patiekalų receptų.

Kinkanas

Kinkanas – išvaizda apelsiną primenantis alyvuogės dydžio vaisius. Auga Azijoje ir Okeanijoje. Dažniausiai iš jų gaminamos uogienės, tačiau virėjai pamėgo dėti į salotas ar naudoti desertų gamyboje. Pastaruoju metu kinkanai išpopuliarėjo kaip alkoholinių kokteilių priedas. Juose gaus vitaminų A ir C, magnio, kalio, kalcio

Pikantiškas kinkanų padažas

Jums reikės:

– svogūnų laiškų;
– 1 arbat. šaukšt. tarkuoto imbiero;
– 1 žaliosios citrinos žievelės;
– 110 g kinkanų;
– ½ kubelio daržovių sultinio;
– 550 ml vandens;
– 1 apelsino žievelės ir sulčių;
– 3 valg. šaukšt. kukurūzų miltų;
– 1–2 valg. šaukšt. cukraus.

Į prikaistuvą supilkite vandenį, sudėkite svogūnus, imbierą, smulkiai pjaustytas žaliosios citrinos žieveles, per pusę perpjautus, išsėklintus kinkanus, įmeskite sultinio ir virkite 10–15 min. Įmaišykite apelsino sultis, žieveles ir kukurūzų miltus. Maišydami užvirkite, pakaitinkite 2–3 min. Kai padažas bus skaidrus ir tirštas, įberkite cukraus. Šis padažas dera ir prie vegetariškų, ir prie mėsos patiekalų.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min