Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patarimai, kaip šventiniu laikotarpiu gerai išsimiegoti

Artėjančios šventės ir pamažu kylanti įtampa dėl dovanų ir įvairių renginių planavimo išties gali tapti nemenku galvos skausmu.
Nemiga
Nemiga / Andrejaus Strokinio/BFL nuotr.

Todėl neretai tos kelios poilsio dienos tampa sunkiomis dar ir dėl to, kad nepavyksta gerai išsimiegoti. Tinklalapyje ivillage.com pateiktos idėjos padės jums gerai išsimiegoti net ir po pačių nervingiausių dienų.

Darbus planuokitės iš anksto

Jeigu iki Kalėdų likus vos savaitei jums dar reikia daug nuveikti – turite susiplanuoti kelionę pas tėvus ar į užsienį, apipirkti dovanomis savo artimuosius, pasirūpinti Kalėdų vaišėmis – stresas tikrai gali apimti. Pernelyg daug rūpesčių net ir smagiausią šventinį laikotarpį gali paversti tikra streso bomba, kuri neleis užmigti ir gerai pailsėti net ir naktį.

Kad taip neatsitiktų, verčiau visus Kalėdų pirkinius planuokitės iš anksto, nuolat tikrinkite kalendorių, kad tiksliai žinotumėte, kiek dar laiko liko iki Kalėdų, nes net nepastebėsite, kaip greitai jos ateis.

Savo užrašų knygutėje būtinai susidarykite sąrašą, kuriame susirašykite, ką privalote padaryti iki Kalėdų, juk tvarkingas sąrašas tikrai padės prisiminti visus reikalingus atlikti darbus. Patartina visų darbų neužsikrauti tik sau ant pečių, kadangi tuomet streso tikrai neišvengsite. Paskirstykite darbus ir savo artimiesiems.

Švenčių metu pasistenkite nepadauginti alkoholio

Galbūt jūsų draugo pagaminti kokteiliai ir bus skanūs, tačiau jie gali kainuoti jums miego kokybę. Jeigu kokteiliais mėgausitės prieš pat miegą, netgi ir nedideliais kiekiais, tikrai didelė tikimybė, kad miegosite prastai. Alkoholis slopina jūsų energiją ir mažina adrenaliną organizme, o tai išties padeda užmigti, tačiau vos tik alkoholis išsigaruoja, adrenalino kiekis jūsų organizme vėl staigiai pakyla, dėl to vidury nakties jūs galite ne vieną kartą pabusti. Jūs galite mėgautis alkoholiu, tačiau pasistenkite nustoti likus mažiausiai dviem valandom iki miego.

Prieš miegą nepamirškite išjungti pašalinių šviesų ir garsų

Miegą gali išblaškyti jau vien įjungto televizoriaus garsas arba paliktos kalėdinės lemputės. Dėl tamsos smegenyse pradeda gamintis miego hormonas – melatoninas. O šviesa šio hormono gamybą slopina, būtent dėl to kartais blogai ir išsimiegate. Jeigu šviesos vis dėlto išjungti negalite, naudokite miego kaukę, o ausis užkimškite specialiais kištukais.

Jeigu įmanoma, sumažinkite šildymą

Jeigu Kalėdas nusprendėte švęsti pas tėvus, kurie mėgsta miegoti šiltai, pasistenkite bent savo kambaryje primažinti šildymą, jeigu to padaryti neįmanoma, tuomet nors nestipriai praverkite langą, įsijunkite kondicionierių arba šalia savęs pasidėkite butelį su šaltu vandeniu. Dažnai žmogui sunkiai sekasi užmigti vien dėl per aukštos temperatūros jo miegamajame.

Pernelyg ilgai neužsibūkite vakarėliuose

Jūs džiugiai šventėte darbų pabaigą savo įmonėje ir grįžote tik pirmą valandą nakties? Kadangi per šias šventes vakarėlių nusimato tikrai ne vienas, pasistenkite juose neužsibūti iki vėlumos. Vienas užsitęsęs vakarėlis reiškia nedidelį miego trūkumą, tačiau jei vakarėliai vyks kiekvieną dieną, per trumpą laiko tarpą visiškai pažeisite savo miego ritmą. Kad to išvengtumėte, išsirinkite vakarėlius, kuriuose išties būtų verta užsibūti ilgiau, o kituose būkite tik tiek, kad dar spėtumėte gerai išsimiegoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius