-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 22

Kuriamas dokumentinis filmas apie Nobelio premijos laureatą Česlovą Milošą – „Česlovo Milošo amžius“

Trijose filmo „Česlovo Milošo amžius“ dalyse režisierius Juozas Javaitis, drauge su kūrybine grupe, bandys atskleisti šios unikalios (at)minties figūros gyvenimo bei kūrybos sluoksnius: poeto gimtinės reginius gimtuosiuose Šeteniuose, Lietuvos centre, istorinių sukrėtimų persisunkusią epochos panoramą bei dvasiškai komplikuotą grįžimą į Lietuvą po ilgesingų egzodo dešimtmečių.
Czeslawas Miloszas
Česlovas Milošas / „Scanpix“ nuotr.

„Česlovo Milošo amžiuje“ nebus atspindimi komplikuoti šių dienų Lenkijos ir Lietuvos santykiai – diplomato rolę, panašiai kaip ir gyvenime, tiek savo priklausymu daugiau nei vienai kultūrai, tiek savo neslepiamu jautrumu etninio susiskaldymo apologetams, atliks pats Nobelio literatūros premijos laureatas.

Oponentu abiejose Atlanto pusėse Č.Milošą padarė ne tik siekis atskleisti totalitarinio režimo Sovietų Sąjungoje baisumus, bet ir atsidavimas tiesai bei pasiryžimas visuomet visomis išgalėmis ją ginti. Taigi jau vien šia prasme Č.Milošas yra nepatogi figūra tiek lietuviams, tiek lenkams, tiek ir visiems tiems, kurie siekia savaip interpretuoti realybę.

Epochos, kurios liudytojai mes visi esame, stebėsena rodo, jog realybės deformacijos ir proto pavergimo technikos yra ne mažesnė aktualija šiandien nei tuomet, kai „Pavergtąjį protą“ (1953) rašė jo autorius.

Jauniaus `pakausko nuotr./Filmo kūrybinė grupė kalbina ia Č.Miloao sūnų A.Miloaą
Jauniaus Špakausko nuotr./Filmo kūrybinė grupė kalbina iš Č.Milošo sūnų A.Milošą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius