-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalių moterys parašiutininkės sieks rekordo

Rugsėjo 4–5 dienomis Baltijos šalių moterų parašiutininkių komanda „Smilė“ kartu su krūties vėžio prevencijos projektu „Nedelsk“ pirmą kartą Lietuvoje planuoja surengti Baltijos šalių moterų parašiutininkių laisvojo kritimo ore formacijos rekordą, skirtą paremti kovą prieš krūties vėžį bei paskatinti Lietuvos moteris reguliariai tikrintis sveikatą.
Baltijos šalių moterų parašiutininkių komanda „Smilė“
Baltijos šalių moterų parašiutininkių komanda „Smilė“. / Organizatorių nuotr.

Rekordo planuojama siekti Pociūnų aerodrome (Prienų r.), kuriame Lietuvos, Latvijos bei Estijos parašiutininkės, šokdamos iš 4000 m aukščio, laisvame kritime bandys susikibti už rankų sudarydamos figūrą – gyvą žvaigždę. Rekordą fiksuos tarptautinės kategorijos teisėja Jūratė Janušauskienė. Renginio globėja – Lietuvos parašiutinio sporto federacija.

Organizatorių nuotr./Projekto „Nedelsk“ globėjos ir savanorės
Projekto „Nedelsk“ globėjos ir savanorės

Rekordo, kurio tikslas – paremti kovą prieš krūties vėžį bei paskatinti Lietuvos moteris pasitikrinti sveikatą ir laiku užkirsti kelią krūties vėžiui, idėja gimė prieš metus. Tuomet buvo pasiektas pirmasis oficialus Lietuvos moterų parašiutininkių rekordas, kuriame dalyvavo 10 Lietuvos sportininkių.

Šiais metais prie Lietuvos parašiutininkių prisijungė Latvijos bei Estijos parašiutininkės, kurios taip pat yra atlikusios ne vieną šimtą šuolių bei turi patirties parašiutiniame sporte.

Statistiniais duomenimis, mūsų šalyje kas antra krūties vėžiu susirgusi moteris miršta, kadangi liga būna diagnozuojama per vėlai. Kasmet diagnozuojama apie 1300 naujų krūties vėžio susirgimų, o mirtingumo rodikliai yra vieni didžiausių Europoje. Mažiausiai dar 5–6 tūkst. moterų serga krūties vėžiu to net nežinodamos. Todėl labai svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į krūties vėžį – klastingą ligą, kurią, laiku diagnozavus, galima įveikti.

„Siekiame paskatinti visas moteris ir merginas rūpintis savimi dėl savęs ir dėl tų, kurie mus myli. Todėl šį nepaprastą rekordą skiriame projektui „Nedelsk“ bei visoms Lietuvos moterims, siekiančioms savo tikslų, svajonių, nepasiduodančioms bei nebijančioms iššūkių“, – teigia „Smilės“ parašiutininkės, kurios šiuo metu intensyviai treniruojasi, bei tikisi, kad rekordas bus pasiektas.

Renginio organizatoriai kviečia visas Lietuvos moteris ir merginas rugsėjo 4–5 d. atvykti į Pociūnų aerodromą, kur bus galima ne tik stebėti Baltijos šalių parašiutininkių rekordo šuolius, bet ir įgyti žinių, kaip laiku diagnozuoti bei užkirsti kelią krūties vėžio ligai. Reikiamą informaciją suteiks projekto „Nedelsk“ specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius