-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Filmai, šokiai ir Kalėdų dvasia“

Sveikinu su prasidėjusia žiema! Nors už lango jos dar nematyti, dygsta vis daugiau kalėdiniais žaisliukais puoštų eglučių, o pagrindinė miesto eglė Katedros aikštėje bus įžiebta šį šeštadienį, 17 val.
Šventiniai eglės žaisliukai
Šventiniai eglės žaisliukai / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Taip pat nušvis Gedimino ir Konstitucijos prospektai, Vokiečių, Pilies, T.Vrublevskio gatvės, atnešdamos į sostinę švenčių laukimo džiaugsmą. Dailiai pasipuoš ir Rotušės aikštė, kur šiemet bus įrengta kalėdinė šviesų instaliacija iš aštuonių didžiulių angelų – Angelų arka.

Kino vakarėlis

Šįvakar pirmąsyk Lietuvoje apsilankys didžiausias pasaulyje naujos kartos trumpametražių filmų festivalis „Future Shorts Lietuva“. Jis vyks menų fabrike „Loftas“. Festivalis prasidės kino programa, vėliau vyks grupių koncertai, o viskas pasibaigs elektroninės muzikos garsais iki paryčių. Renginio metu žiūrovai išvys tik tarptautinio pripažinimo sulaukusius filmus, pavyzdžiui, „Oskarą“ trumpametražių filmų kategorijoje laimėjusį 2010-ųjų „God Of Love“, „Sundance“ festivalio geriausiu tarptautiniu trumpametražiu filmu pripažintą „Deeper Than Yesterday“, Berlynalės „Auksinio lokio“ laimėtoją „Incident By A Bank“ ir kt. Muzika vakarėlio metu rūpinsis „Bekešo vilkai“, „The forget me nots“, „Garbanotas bosistas“ ir kiti lietuvių atlikėjai.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 18 Lt.

Pasiilgusiems teatro

Šeštadienį Šv.Kotrynos bažnyčioje svečių laukia muzikinio spektaklio „Sudeginti Negalima Pasigailėti. Joanos Arkietės manifestas“ premjera. George‘o Bernardo Shaw pjesės „Šventoji Joana“ bei Giuseppe Verdi operos „Žana d‘Ark“ motyvais sukurtas kūrinys skirtas artėjančioms Žanos d‘Ark 600-osioms gimimo metinėms, kurios bus minimos kitąmet, paminėti. Kūrėjai klausia: jei šiandien garsioji Orleano mergelė grįžtų į žemę – kur dėtumėte kablelį? Sudeginti ar pasigailėti?

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 13–23 Lt.

Tomo Lukšio/BFL nuotr./Spektaklio akimirka
Spektaklio „Bomba, arba Ariel“ akimirka

Jei lapkritį nespėjote pamatyti spektaklio „Bomba, arba Ariel“ pagal vieną paskutiniųjų rašytojos Jurgos Ivanauskaitės kūrinių, turite progą šį sekmadienį jį išvysti Šv.Kotrynos bažnyčioje. Užupio teatro sukurta istorija sukrės ir privers susimąstyti apie tikėjimą. Jos veiksmas rutuliosis bažnyčioje, kur susikerta skirtingi žmonių likimai, o puolę angelai stengsis priminti žiūrovui, koks bevertis yra vartotojiškumas.

Kada – sekmadienį, 18 val. Kiek – 20–40 Lt.

Sekmadienį savo naująjį spektaklį „Lietaus žemė“ „Menų spaustuvėje“ parodys „Atviro rato“ aktoriai. Aido Giniočio darbas – tai tarpukario ir pokario metų įvykių siejamų žmonių biografinės improvizacijos, kurios remiasi rate sėdinčių žmonių gyvenimo istorijomis.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt.

Vakarėlių karaliams

Ekstremalių vandens ir sniego pramogų mėgėjai turbūt jau žino, kad šįvakar keliaus į klubą „Tamsta“, kur kompanija „Boardsports“ rengia karštą vaizdo klipų naktį. Susirinkusius linksmins „Repo Seniai“, Manfredas, o ypač pasižymėję linksmybių ir sporto ekspertai bus įvertinti už 2011-ųjų pasiekimus.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – užsiregistravusiems „Facebook“ iki 22 val. – 10 Lt, kitiems – 20 Lt.

Asmeninio archyvo nuotr./Silva iš „SiSi“
Silva iš „SiSi“

Šiandien, gruodžio 2-ąją, 43-iąjį gimtadienį švenčia amerikiečių aktorė Lucy Liu. Jos garbei klube „Opium“ vyks vakarėlis „LiuSi“. Kiekvienam panorusiam išvysti linksmybes teks prie durų pasakyti „Aš myliu Liusi Liu“, o už tai filmų „Nužudyti Bilą“ ir „Čarlio angelų“ žvaigždės puotoje bus galima mėgautis temine ir specialiai surinkta dviejų didžėjų Liu ir Si (Silva iš „SiSi“) programa.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Linguoti ir šokti pagal laužytus ritmus šįvakar kviečia klubas „Soul Box“, kuriame vyks „Box Breaks & Beats“ vakarėlis. Itin mylimas didžėjus Mamania su kolegom žada didelę hiphopo, mash-up‘ų ir žinoma breakbeat‘ų dozę.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Šokantys skeletai ir ne tik

AFP/„Scanpix“ nuotr./Plastifikuotas žmogus ir jo skeletas
Žmogus ir jo skeletas

Pilies gatvėje įsikūręs klubas „Gorky“ šįvakar kviečia išlaisvinti savo kaulus ir kaip reikiant pašėlti „Šokančių skeletų“ vardu pavadintame vakarėlyje. „Gražaus žmogaus turi būti mažai, kad užtektų vietos garderobui“, – taip juokaudami renginio organizatoriai ragina naktinėtojus pasipuošti iš širdies. Už didžėjų pulto stos tik patys madingiausi – odinių aksesuarų valdovas Kym Wild, jį žavesiu pranokti mėgins Matas „The Face“ Syntsoulsizer bei rinktiniai jauni diskotekininkai. Speciali ir visiškai nemokama „Šokančių skeletų“ pramoga – grožio procedūros prieš vakarėlį. Penktadienį, 17 val., visi norintys priblokšti kitus vakarėlio dalyvius savo išvaizda kviečiami į kirpyklą „UFF“ (Didžioji g. 19).

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt, „skeletams“ – 5 Lt.

Judantys ir gyvenantys svingo ritmu šeštadienį „Tamstoje“ su 8-uoju gimtadieniu sveikins „The Magic Time Orchestra“ muzikantus. Orkestras garantuoja gerą muziką, o tarp svečių netrūks jo bičiulių lindyhopo šokėjų. Tad turėtų būti smagu.

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 15 Lt.

Naujus pojūčius trijų dimensijų vakarėlyje šeštadienį žada „Loftas“. Persimainiusiame menų fabrike, besikeičiant projekcijoms, pasirodys lietuviai „Happyendless“ ir audiovizualiniai meistrai „Novak 3D Disco“ iš Didžiosios Britanijos. Trankią diskoteką pradės George Simonz, o pabaigs Mamania.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 20 Lt. Užsiregistravusiems „Facebook“ vakarėlyje „Jameson 3D party“ ir atėjusiems iki 23 val. – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius