Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

Dilgėlių valgymo varžybos

Dauguma nuo pat vaikystės žino, kad liestis prie dilgėlių skausminga, o atkakliausieji tuo įsitikina patys, „gaudami“ prisilietimo vietoje niežtinčių pūslelių. Tačiau, pavyzdžiui, britai į dilgėles pažvelgė kaip į dar vieną priemonę siekti rekordo.
Dilgėlių skonis malonus ne visiems varžybų dalyviams, juolab kad ryti dilginančius lapus gana skausminga.
Dilgėlių skonis malonus ne visiems varžybų dalyviams, juolab kad ryti dilginančius lapus gana skausminga. / Helfgottblog.com nuotr.
Temos: 2 Gėlės Dilgėlė

Telegraph.co.uk pranešė, kad Pasaulinės dilgėlių valgymo varžybos, vykusios Didžiosios Britanijos Dorseto grafystėje, šiemet sutraukė rekordinį žiūrovų skaičių. Žurnalistai juokauja, kad ir patys negalėjo praleisti progos pažiūrėti dalyvių kančios.

Dėl garbingo „Dilgėlių karaliaus“ titulo iškreiptais veidais, raukydamiesi iš skausmo kovojo 65 dilgėlių valgymo entuziastai. Laimėti varžybas nelengva – kiekvienas kąsnis „kandžioja“ burną, o efekto negalima lyginti nė su aštriausiu čili pipiru. Įgudę rungtynių dalyviai mėgina ryti dilgėles nė nekramtydami – suvynioję dygų lapą į kamuoliuką – esą taip „skaniau“, mažiau skauda ir greičiau.

Kiekvienam dalyviui yra patiekiama maždaug 70 cm ilgio dilgėlė, nuo kurios jie privalo nuraškyti lapus ir juos suvalgyti. Nuskabyti dilgėlių stiebai po valandos kovos yra palyginami ir „švariausiai“ nuvalgęs dilgėlę laimi nugalėtojo titulą.

Pasak vieno iš varžybų dalyvių, 8-erių Simono Slee, dilgėlių skonis bjaurus. „Tą šlykštynę galima įveikti tik alumi, nors gal ir nėra taip blogai“, – juokėsi jis. Tiesa, kai kuriems dalyviams dilgėlės atrodo malonaus skonio. Šiemet norinčiųjų varžytis buvo kur kas daugiau nei įprasta, tačiau organizatoriai numatė, kad gali dalyvauti daugiausiai 65 dilgėlių rijikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius