-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„1000 km Širdies žygis“ suvienijo visą Kauno studentiją

Spalio 14 dieną, penktadienį, laikinoji Lietuvos sostinė turės progą išvysti ne tik kilnaus projekto „1000 km Širdies žygis“ iniciatorius Saulių Bagdoną bei „Mamų unija“ komandą, bet ir šiai iniciatyvai susivienijusią Kauno universitetų studentiją, kuri išreikšdama savo solidarumą rinko lėšas Kauno klinikų onkologijos skyriuje besigydantiems vaikams.
„1000km Širdies žygio“ dalyviai
„1000km Širdies žygio“ dalyviai / Organizatorių nuotr.

Prie vieningų studentų organizuojamo reginio penktadienio vidudienį prisidės ir Lietuvos Moksleivių Sąjungos atstovai, Rio olimpinių žaidynių viltis Eimantas Stanionis bei Kauno miesto vice meras Vasilijus Popovas su kolegomis.

„1000km Širdies žygis“ pagrindinio projekto žygeivio iškilmingas sutikimas su laikinosios sostinės bendruomene vyks jau rytoj – pradžia 12 val. Kauno miesto savivaldybės aikštėje Laisvės al. 96.

Pagrindinis šio žygio iniciatorius – VšĮ „Aktyvi Tauragė“ vadovas Saulius Bagdonas. Jis, bendradarbiaudamas su paramos fondu „Mamų unija“, kviečia Lietuvos žmones apjuosti šalį širdimi – žygiuoti per Lietuvos miestus, kurie geografiškai išsidėstę širdies forma taip išreiškiant pagalbą ir paramą vėžiu sergantiems vaikams. Visos renkamos lėšos projekto metu bus skirtos Kauno klinikų onkologijos skyriuje besigydantiems vaikams.

Raimondos Alysienės nuotr./Saulius Bagdonas sako nesitikėjęs, kad jo turizmo idėjos išvirs į savotišką „Bėdų turgų“
Raimondos Alysienės nuotr./Saulius Bagdonas sako nesitikėjęs, kad jo turizmo idėjos išvirs į savotišką „Bėdų turgų“

Kiekviename mieste prie žygiuojančio S.Bagdono gali prisidėti visi norintys: tiek vaikai, tiek suaugę, nepaisant to, kokį atstumą pasirinksite žygiuoti – 10 metrų ar 10 kilometrų. Laukiami yra visi neabejingi problemoms, su kuriomis kasdien kovoja vaikai ir jų šeimos.

„Kaunas yra tas miestas, kuriame stabtelsiu ilgėliau ir skirsiu dar daugiau dėmesio ligoniukams. Nes būtent Kauno klinikose onkologines ligas besigydantiems vaikams renkame lėšas visą šį ilgą žygiavimo maratoną. Negaliu atsistebėti, kokie yra nuostabūs mūsų šalies žmonės, nuolat jaučiu jų palaikymą, supratingumą ir esu labai dėkingas už tai, kad aukoja vaikams. Jau visai greitai galėsime jiems nupirkti taip reikalingas ir padedančias sveikti lovas“, – sakė Saulius Bagdonas.

„1000 km Širdies žygiui“ savo dėmesį ir neabejingumą itin stipriai išreiškė Kauno miesto universitetų studentai ir moksleiviai, kurie savanoriškai organizuoja vaikų palaikymo akciją ir tuo pačiu renka lėšas vaikams, sergantiems onkologinėmis ligomis.

Kaip teigia Vytauto Didžiojo universiteto atstovė Solveiga Skaisgirytė: „Gerumas visada grįžta bumerangu, o universiteto bendruomenė savo darbais jau ne kartą įrodė, kaip svarbu yra ištiesti pagalbos ranką siekiant laimingesnės visuomenės ir šviesesnio rytojaus kiekvienam iš mūsų. Šis projektas neabejotinai yra geriausias būdas susivienyti ir pradžiuginti tuos, kuriems šiandien palaikymo reikia labiausiai.“

Žygeivis Saulius Bagdonas jau aplankė 22 Lietuvos miestus, nužingsniavo apie 950 km, o vaikams paaukota daugiau kaip 15 tūkst. eurų. Prieš akis dar laukia susitikimai su geranoriškais Prienų, Birštono, Alytaus, Varėnos ir Vilniaus žmonėmis, kuriuose žygio organizatorius Saulius skleidžia žinią apie klastingą ligą ir neblėstančią vaikų viltį pasveikti.

Organizatoriai ragina nelikti abejingiems šiai iniciatyvai ir kartu padėti vaikams puoselėti viltį apie šviesesnį rytojų. Be to, visus šį projektą palaikančius iniciatoriai skatina ne tik žygiuoti norimą atstumą, bet ir paaukoti vėžiu sergantiems vaikams.

Tą galima padaryti jau dabar skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 eurai) arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius