Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Breiko pamokos – ir šešiamečiams ir dvidešimtmečiams

„Breikas atsigauna. Sakoma, kad dabar atplūdo trečioji banga ir ji vis auga“ – šypsojosi Klaipėdoje jaunimą breiko ir hiphopo meno mokantis Jurgis Ašmonas.
Anot trenerio Jurgio, sunkiausi yra vadinamieji jėgos pratimai.
Anot trenerio Jurgio, sunkiausi yra vadinamieji jėgos pratimai. / „15 minučių“/Egidijaus Jankausko nuotr.
Temos: 2 Breikas Šokiai

Neseniai į uostamiestį atsikraustęs jaunas treneris vaikus ir jaunuolius treniruoti ėmė nuo sausio.

Viešosios įstaigos „Ambr“ (amžini breikeriai – aut. past.) vadovas tikina, kad susidomėjusių breiko subtilybėmis ir hiphopo šokiu vis daugėja. Niekur nesireklamuojantis vaikinas sulaukia vis daugiau norinčiųjų treniruotis.

Dabar uostamiestyje Jurgis treniruoja maždaug pusšimtį jaunuolių – nuo šešerių iki maždaug 27 metų.

„15min“ žurnalistus uostamiesčio Lengvosios atletikos manieže besitreniruojantys jaunuoliai pasitiko... stovėdami ant galvos. Jurgis šypsojosi, kad tai – vienas lengviausių pratimų.

„Sunkiausi ir sudėtingiausi – vadinamieji jėgos pratimai, kaip sukiniai ant vienos rankos. Jiems reikia daug įgūdžių ir jėgos“, - aiškino treneris.

„15min“ žurnalistus uostamiesčio Lengvosios atletikos manieže besitreniruojantys jaunuoliai pasitiko... stovėdami ant galvos. Jurgis šypsojosi, kad tai – vienas lengviausių pratimų.

Šio pratimo imasi vyresnio amžiaus jaunuoliai: prireikia nemažai kantrybės, kol išmokstama šį pratimą atlikti nepriekaištingai. „Treniravau ir kelias merginas, jos taip pat gerai susidorodavo su jėgos pratimais“, – džiaugėsi Jurgis.

Šio metu breiko mokosi tik viena mergina, kitos dailiosios lyties atstovės gilinasi į hiphopo šokio paslaptis. Hiphopo šokio mokosi ir vienas vaikinas.

Visi lygūs

Breiko ir hiphopo treniruotėse visi lygūs: trenerio klusniai klauso ir judrūs pradinukai ir 25-erių vyrai. Jurgis „15min“ teigė besilaikąs tokios pozicijos: geras mokinys tas, kuris pralenkia trenerį. Nors jis klaipėdiečius treniruoja dar nepilnus metus, jau turi kelis mokinius, kurie sparčiai tobulėja ir vejasi patį mokytoją. Vienas iš pirmųjų Jurgio mokinių Petras aiškino, kad jam breikas yra lyg gyvenimo būdas. Paklaustas apie treniruotėse patiriamas traumas jis nusišypsojo. Jų būna kaip ir kitose sporto šakose.

„Visiems sakau, kad nesu vien tik treneris, esu ir mokytojas. Mano tikslas nėra paruošti šokį nuo A iki Z, kad visi kartotų judesius, šoktų sinchroniškai. Aš mokau mokytis“, – aiškino Jurgis.

Klaipėdiečiai breiko ir hiphopo mokosi pirmadienio – ketvirtadienio vakarais, kai ištuštėja Lengvosios atletikos maniežas.

„Turime nemažai planų: norime savų patalpų, planuojame dalyvauti čempionatuose, rengti stovyklas. Svarbu, kad neblėstų entuziazmas“, – „15min“ aiškino Jurgis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius