Dabar populiaru
Publikuota: 2009 rugsėjo 14d. 21:48

Dėl globalinio atšilimo gali suprastėti alaus skonis

Alus
Sauliaus Žiūros/BFL nuotr. / Alus

Globalinis atšilimas gali smarkiai pabloginti daugybės alaus rūšių skonį. Mokslininkai teigia, kad dėl temperatūros augimo apyniuose, iš kurių gaminamas alus, mažėja medžiagos, kuri suteikia alui skonį.

Straipsnį, kuriame pranešama apie tai, kaip globalinis atšilimas gali atsiliepti alaus skoniui, publikuoja žurnalas „Agricultural and Forest Meteorology“, kurį cituoja naujienų portalas lenta.ru.

Mokslininkai tyrė „Humulus lupulus“ apynius, iš kurių gaminamas čekiškas pilsneris. Mokslininkai nustatė, kad medžiagų, kurios užtikrina charakteringą šio alaus prieskonį, šiuose apyniuose per pastaruosius 55 metus sumažėjo 0,06 proc. Mokslininkai prognozuoja, kad dėl globalinio atšilimo šių medžiagų sumažės apyniuose nuo 13 iki 32 proc.

Mokslininkai mano, kad dėl globalinio atšilimo nukentės ir Vokietijoje, Slovakijoje gaminamo alaus skonis.
 

Temos: 1 Alus
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie 15min