Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl globalinio atšilimo gali suprastėti alaus skonis

Globalinis atšilimas gali smarkiai pabloginti daugybės alaus rūšių skonį. Mokslininkai teigia, kad dėl temperatūros augimo apyniuose, iš kurių gaminamas alus, mažėja medžiagos, kuri suteikia alui skonį.
Alus
Alus / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 1 Alus

Straipsnį, kuriame pranešama apie tai, kaip globalinis atšilimas gali atsiliepti alaus skoniui, publikuoja žurnalas „Agricultural and Forest Meteorology“, kurį cituoja naujienų portalas lenta.ru.

Mokslininkai tyrė „Humulus lupulus“ apynius, iš kurių gaminamas čekiškas pilsneris. Mokslininkai nustatė, kad medžiagų, kurios užtikrina charakteringą šio alaus prieskonį, šiuose apyniuose per pastaruosius 55 metus sumažėjo 0,06 proc. Mokslininkai prognozuoja, kad dėl globalinio atšilimo šių medžiagų sumažės apyniuose nuo 13 iki 32 proc.

Mokslininkai mano, kad dėl globalinio atšilimo nukentės ir Vokietijoje, Slovakijoje gaminamo alaus skonis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius