-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl recesijos sutriko bendrovių vadovų miegas visame pasaulyje, rašo „Financial Times“

Recesija sutrikdė miegą visame pasaulyje.
Bankrotas
Bankrotas / Photos.com nuotr.

Kaip rašo įtakingas verslo laikraštis „Financial Times“, remdamasis apklausa, surengta penkiose šalyse, vidutinis vadybininkas miega 19 proc. mažiau nei būtinas 8 valandas per parą.

Maždaug 40 proc. apklaustųjų kaltina dėl savo nemigos pasaulinę ekonomiką.

Maždaug 40 proc. apklaustųjų kaltina dėl savo nemigos pasaulinę ekonomiką.

Labiausiai darbo stresas atsiliepia amerikiečiams – maždaug 30 proc. apklausos dalyvių iš JAV kaip nepakankamo išsimiegojimo priežastį nurodo būtent tarnybos problemas.

Po jos eina Vokietija – 27 procentai. Didžiojoje Britanijoje dėl darbo nemiega 24 proc. bendrovių vadovų, o Japonijoje – 20 procentų.

Nyderlandų vadybininkai yra atspariausi stresui iš visų apklaustųjų – tik 12 proc. pažymėjo, kad sunkiai užmiega, be to, olandai miega vidutiniškai 24 minutes ilgiau – 6 valandas 38 minutes per parą.

Miego stygius neigiamai atsiliepia 61 proc. respondentų darbingumui. Jie miega vidutiniškai per metus po 6,2 parų mažiau.

Miego stygius pavojingas ne tik žmonėms, kenčiantiems nuo nemigos – jis gali smarkiai pakenkti ekonomikai, mano analitikai.

Štai Britanijos ekonomika dėl to netenka maždaug 3,63 svarų (5,5 mlrd. dolerių) per metus.

„Žmonės, kurie išsimiega, gali pradėti storėti, jie turi didesnį polinkį susirgti diabetu, kenčia nuo aukšto kraujospūdžio ir jiems gresia širdies priepuoliai. Jeigu rimčiau nesusirūpinsite savo miegu, jūsų sveikata gali pašlyti“, – pažymėjo „Philips Home Healthcare Solutions“ direktorius medicinos klausimams Davidas Whiteas.

Pasak jo, pagerėjus pasaulio ekonomikos padėčiai, žmonės pradės ramiau miegoti, bet pavojinga tendencija miegoti vis mažiau išliks.

Miego trukmė „nuolat trumpėja, nepriklausomai nuo ekonomikos būklės, mano nuomone, tai turi sąsajų su darbo etikos problemomis, interneto, televizijos įtaka ir socialiniu spaudimu“, pareiškė ekspertas.

Apklausa, kurioje dalyvavo daugiau kaip 2,5 tūkst. bendrovių vadovų, surengė tyrimų centras TNS pagal Nyderlandų bendrovės „Philips“ užsakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius