-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiausio Vokietijos banko vadovas sulaukė kritikos už pastabą apie moteris

Didžiausio Vokietijos banko „Deutsche Bank“ vadovas sulaukė griežtos kritikos, kai pareiškė, kad paskyrus daugiau moterų į jo banko valdybą ši taptų „gražesnė ir spalvingesnė“, pirmadienį rašo verslo dienraštis „Handelsblatt“.
Josefas Ackermannas
Josefas Ackermannas / „Scanpix“ nuotr.

Vokietijoje vykstant debatams, ar reikėtų nustatyti kvotas moterims didžiųjų verslo įmonių valdybose, „Deutsche Bank“ vadovas Josefas Ackermannas pripažino, kad šio banko Vykdomajame komitete, pavaldžiame Direktorių tarybai, nėra nė vienos moters.

„Tačiau tikiuosi, kad jis kada nors taps gražesnis ir spalvingesnis“, kai į komitetą bus paskirta daugiau moterų, „Handelsblatt“ citavo J.Ackermanną.

Konservatyvių pažiūrų Vokietijos žemės ūkio ir vartotojų reikalų ministrė Ilse Aigner replikavo: „Tie, kuriems patinka gražūs ir spalvoti dalykai, turėtų vaikštinėti gėlių lauke arba muziejuje.“

J.Ackermanno atstovas sakė, kad prieštaringai įvertintas komentaras buvo ištrauktas iš konteksto, taip pat pabrėžė, jog „Deutsche Bank“ vadovas yra „senosios mokyklos džentelmenas“.

Vokietijos valdančioji koalicija nesutaria dėl galimybės įvesti kvotas moterims verslo įmonių vadovybėje. Tokiam žingsniui nepritaria nei J.Ackermannas, nei šalies kanclerė Angela Merkel.

Moterys sudaro 44,3 proc. visų „Deutsche Bank“ darbuotojų, tačiau tarp aukšto rango vadovų jų yra tik 16,1 proc., rašo „Handelsblatt“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius