-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos baruose bus ribojamas pigaus alaus pardavimas

Pigių alaus barų mėgėjų Didžiojoje Britanijoje laukia sunkios dienos – alkoholį pigiai parduodančios užeigos bus priverstos arba griežtinti vidaus taisykles ir neleisti vienu metu nusipirkti daugiau nei dvi porcijas gėrimo, arba kelti kainas.
Alus
Alus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors naująsias taisykles kol kas patvirtino tik Oldhamo miesto savivaldybė, Jungtinės Karalystės žiniasklaida teigia, kad jas gali perimti ir kiti miestai.

Barų, prekiaujančių pigiais gėrimais, savininkai pernelyg nesipriešina šiam valdžios sprendimui – jie pritaria, kad reikėjo sustabdyti besaikį gėrimą.Alaus bei kitų gėrimų mėgėjai baruose bus priversti rikiuotis į tvarkingą eilutę, o apsauga turės garantuoti, kad nė vienas laukiantysis negurkšnotų. Pagaliau sulaukus savo eilės, vienu kartu bus galima nusipirkti tik porą bokalų ar taurių gėrimo – panorus daugiau, vėl teks stoti į eilės galą.

Turės samdyti ir policininkus

Tokie griežti apribojimai bus taikomi užeigoms, kuriose alkoholis parduodamas pigiau nei 0,75 svaro sterlingų (apie 3 Lt) už standartinį vienetą alkoholio (330 g alaus, 40 g stipriųjų gėrimų, 120 g likerio, 150 g vyno – 15min.lt past.) – pavyzdžiui, 1,88 svaro sterlingų (apie 7,6 Lt)  už pintą alaus.

Pagal naująsias taisykles kiekvienas baras papildomai turės pasisamdyti šešis apsauginius, o tokių akcijų kaip „du už vieno kainą“ ar „gerk, kiek gali, sumokėjęs už įėjimą“ metu šalia užeigos turės budėti du policijos pareigūnai, kuriems už darbą taip pat mokės baro savininkai.

Siekiama, kad alkoholis pabrangtų

Oldhamo valdžia teigia, kad griežtinti taisykles privertė dvigubai išaugęs nusikaltimų skaičius. Pasak Licencijų skyriaus pareigūno Tonio Alleno, smarkiai atpigę alkoholiniai gėrimai į barus atviliojo nemažai žmonių, kurių pajamos nėra didelės.

Didelis pigaus alkoholio vartojimas, jo nuomone,  ir tapo išaugusio nusikalstamumo priežastimi. Esą sugriežtinta tvarka privers barus didinti alkoholio kainą, tad jo bus mažiau vartojama.

Barų, prekiaujančių pigiais gėrimais, savininkai pernelyg nesipriešina šiam valdžios sprendimui – jie pritaria, kad reikėjo sustabdyti besaikį gėrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius