Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Egzotiškos kulinarinės kelionės Restoranų alėjoje (nuotraukos)

Maistas
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. / Maistas
Šaltinis: 15min
0
A A

Net šventai tikintieji, kad cepelinai – gardžiausias maistas pasaulyje, neatsispiria pagundai paskanauti svečių šalių maisto: ir kvapai egzotiškesni, ir skonis kitoks, o kur dar pojūtis, kad bent akimirkai nuklydai į kraštą, kurio maistą valgai.

„Ozo“ Restoranų alėjoje neseniai duris atvėrusio turkiško maisto restorano „Fatih Servet“ ir vegetarišką maistą pagal ajurvedos tradicijas siūlančios „Radharanės“ vadovai bei darbuotojai sklaido mitus apie egzotišką virtuvę ir kviečia iš arčiau susipažinti su turkiškos bei vegetariškos mitybos ypatumais.

Mitai ir atradimai

Visiems galvojantiems, kad turkai valgo tik kebabus, teks gerokai nusivilti – „Fatih Servet“ kebabų kepėjas Sait Demir sako, kad, gyvendamas Turkijoje, jais mėgavosi tik kelis kartus per savaitę, kai turėdavo laiko susitikti su draugais. Netiesa ir tai, kad kebabai – nacionalinis turkų patiekalas, nes kiekvienas šalies regionas turi savas gaminimo tradicijas, tad išskirti vieną patiekalą labai sunku. Mus, skubančius lietuvius, stebina, kad turkai visuomet valgo drauge, o prie stalo nesėda tol, kol nesusirenka visi šeimos nariai. Sait šypsosi: „Blogiausiu atveju, jei tikrai neturime laiko, bent jau drauge mėgaujamės tradiciniais turkiškais pusryčiais – duona, sūriu, įvairiomis daržovėmis ir arbata“.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Maistas
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Maistas

Su daugybe mitų susiduria ir vegetariškos virtuvės mėgėjai. Restorano „Radharanė“ vadovas Aidas Mačiulis teigia, kad dažnai manoma, jog vegetariškas maistas – tik žolės ir nuo jų tikrai nepasisotinsi. „Iš tiesų yra ne taip. Juk pagal ajurvedos tradicijas valgai 3 kartus: pirmiausia – akimis, tuomet ragauti maistą padeda skonio receptoriai, esantys liežuvyje, ir galiausiai – poskonis, malonus jausmas, išliekantis visą dieną“, – teigia p. Aidas. Dar vienas svarbus dalykas valgant – aplinka. „Svarbu nepamiršti, kad valgydamas esi labai atviras viskam, kas tave supa, tad derėtų pasirūpinti ramia muzika ir malonia draugija, neblaškančia dėmesio ir leidžiančia mėgautis maistu.“
Beje, mitai apie svečių kultūrų svetingumą pasitvirtino su kaupu: planuotas pusvalandžio trukmės pokalbis su Sait gerokai užsitęsė vaišinantis turkiškomis sriubomis ir padažais, nuo jo nė kiek neatsiliko „Radharanės“ darbuotojai, pasirūpinę lauknešėliu su indiškais pyragėliais.

Ypatingi pasiūlymai jaunimui

„Fatih Servet“ savininkas Janis Girgenson džiaugiasi, kad restoranas atsidarė tik prieš keletą savaičių, tačiau jau turi ištikimų lankytojų. „Skubantys studentai pas mus dažnai užsuka pasimėgauti greitai pagaminamais kebabais „Döner pide” ar „Dürüm döner“ arba renkasi kvapnias ir aštrias turkiškas sriubas.“ Tiesa, paklaustas, ką mano apie lietuviškus šaltibarščius, kebabų kepėjas Sait šypsosi: „Sriubą valgau tuomet, kai noriu sušilti, tad šaltibarščiai man – labai keistas patiekalas.“

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Maistas
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Maistas

Tuo tarpu „Radharanės“ vadovas A.Mačiulis nustebino teigdamas, kad pagal ajurvedos tradicijas pagamintus patiekalus dažniausiai renkasi labai šiuolaikiški ir užsiėmę žmonės, besirūpinantys savimi, nes paragavę gero vegetariško maisto žmonės dažnai maloniai nustemba ilgai po valgymo išliekančiu sotumo jausmu. „Jei geras virėjas, maisto užtenka labai nedaug, nes, derindami įvairius skonius ir kvapus, sukuriame ilgalaikį pasitenkinimo jausmą.“ Tad nenuostabu, kad vieni pagrindinių lankytojų restorane – studentai, dažniausiai besirenkantys pyragėlius samosa su įvairiausiais įdarais ar užsisakantys imbiero sulčių kokteilį, kuris, kaip teigiama, padeda mėgautis gera nuotaika visą dieną.

Skubame priminti, kad gerą nuotaiką sukelia ne tik egzotiški patiekalai, bet ir nuolaidos, kurias šie restoranai taiko specialiai studentams. Be jų „Ozo“ trečiame aukšte „keliauti“ kviečia kinų, tailandiečių, amerikiečių, indų, japonų, virtuvių restoranai bei kavinės. O jei šios kelionės per daug egzotiškos, Restoranų alėjoje rasi ir geriau pažįstamą itališką maistą bei draugiškas kainas studentams siūlančią „Pizza Dominium“.

Užsakymo nr. AKI 20110205

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min