Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Etiopijoje gydytojai vieno paciento skrandyje rado 122 vinis

Etiopijos chirurgai Adis Abeboje savaitgalį atliko operaciją, per kurią iš paciento skrandžio ištraukė daugiau nei šimtą vinių ir kitų aštrių nevalgomų daiktų.
Plaktukas ir vinys
Plaktukas ir vinys / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Etiopija

Pasak Šv. Petro specializuotos ligoninės chirurgo Dawito Teare'o, psichinę negalią turintis 33 metų pacientas veikiausiai pats prarijo šiuos daiktus, tarp kurių buvo 122 10 centimetrų ilgio vinys, keturi smeigtukai, dantų krapštukas ir stiklo šukės.

„Šis pacientas pastaruosius 10 metų serga psichine liga. Prieš dvejus metus jis nustojo vartoti vaistus ir tai gali būti viena priežasčių, dėl kurių jis pradėjo ryti nevalgomus daiktus“, – po pustrečios valandos trukusios operacijos sakė chirurgas naujienų agentūrai AFP.

„Spėju, kad juos jis nurydavo su vandeniu. Tačiau jam labai pasisekė, kad tie aštrūs daiktai nepradūrė jo skrandžio. Tai galėjo sukelti rimtą infekciją ar net mirtį“, – kalbėjo jis.

Pasak mediko, anksčiau jis yra susidūręs su panašiais atvejais, kai psichinę negalią turintys žmonės rydavo aštrius daiktus, tačiau jų dar niekad nebuvo tiek daug.

Pacientas po operacijos sveiksta, pridūrė chirurgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius