Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniausiai išsiskyrusiai Izraelio moteriai – vos 14 metų

Viena 14-metė tapo jauniausia Izraelyje išsiskyrusia moterimi – su savo 17-mečiu vyru ji išsiskyrė spaudžiama jo tėvams, ketvirtadienį pranešė šalies laikraščiai.

Rabinų teismas pripažino šiuos paauglius, kurių pavardės neskelbiamos ir kurie yra iš religingų žydų šeimų, sutuoktiniais, nes jie įvykdė tris jungtuvių sąlygas, kurios yra numatytos religinėje teisėje. Tos sąlygos yra ceremonija, sutikimas ir lytiniai santykiai.

Ši istorija prasidėjo kaip pokštas mokyklos kieme, kai vaikinas liudininkų akivaizdoje paskelbė merginą savo žmona, o toji priėmė jo žiedą. To ir sąjungos konsumacijos užteko, kad pagal žydų religinius įstatymus jie taptų vyru ir žmona.

Pagal judėjų teisę, rabino dalyvavimas jungtuvių ceremonijoje nėra būtinas. Vaikinas savo draugų, kurie buvo liudininkai, akivaizdoje įteikė merginai žiedą ir pasakė: „Štai, esi man skiriama šiuo žiedu, pagal Mozės ir Izraelio įstatymus“.

Vėliau jaunuoliai konsumavo savo sąjungą, rašo laikraščiai.

Sužinoję apie šią santuoką, vaikino tėvai pareikalavo skyrybų, bet jaunamartė iš pradžių atsisakė. Pranešama, kad ji nusileido iš vaikino tėvų gavusi 10 tūkst. šekelių (6,5 tūkst. litų).

Šią savaitę Jeruzalės rabinų teismas porą išskyrė ir pareiškime išreiškė viltį, kad „ši istorija bus pamoka jaunimui, kuris turi suprasti, kad vedybos yra rimtas reikalas“.

Pagal Izraelio įstatymus, lytiniai santykiai su 14-mete nėra neteisėti, jei jos partneris nėra už ją vyresnis daugiau kaip trejais metais.

Izraelyje civilinės santuokos institucijos nėra, tad tie, kurie nori susituokti, gali tai padaryti tik pagal atitinkamus savo religijos reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius