-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jubiliejų švenčianti UNICEF Lietuva vaikų bėgimu sujungs 5 miestus

Didžiausia pasaulio vaikų gerove besirūpinanti organizacija UNICEF Lietuvoje jubiliejinius 25-uosius veiklos metus pažymės masiškiausiu UNICEF vaikų bėgimu. Šį pavasarį UNICEF bėgimai „Už kiekvieną vaiką“ vyks net 5 Lietuvos miestuose, o kilniam tikslui suburs daugiau nei 10 tūkst. šalies vaikų. O jubiliejinis vaikų bėgimas išsiskirs ne tik išsiplėtusia geografija ir dalyvių gausa, bet ir specialia programa.
Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus / „Unicef Lietuva“ nuotr.
Temos: 2 UNICEF Bėgimas

„Pasaulinės UNICEF organizacijos komitetas Lietuvoje buvo įkurta 1993 m. vasario 16 d. Tad kai visi kartu šventėme Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį UNICEF Lietuva suskaičiavo 25-uosius veiklos metus mūsų šalyje. Jubiliejinius metus UNICEF Lietuva vėl paminės ir atšvęs kviesdama kovoti už kiekvieno vaiko gerovę Lietuvoje ir pasaulyje“, – sako UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus

Pirmasis mažuosius bėgikus sutelks gimtadienį švęsti pasiruošęs Kaunas (gegužės 18 d.), estafetę perims dvasinės atgaivos ir kultūros centras Kretinga (gegužės 27 d.), bėgimo tradicijomis garsėjanti ir Europos sporto miestu paskelbta Klaipėda (birželio 2 d.) bei seniausias ir didžiausias šalies kurortas Druskininkai (birželio 8 d.). Didysis bėgimo finalas vyks Vilniuje birželio 15 d.

UNICEF vaikų bėgimą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Taip pat prie bėgimo prisijungs kaip niekad daug žinomų žmonių, o vaikų laukia konkursai, įvairios veiklos, siurprizai, daug geros nuotaikos ir ryškių visam gyvenimui išliksiančių atsiminimų.

„UNICEF vaikų bėgimas – tai unikali galimybė didžiuotis savo šalimi, jaustis svarbiais ir būti aktyviais pasaulio piliečiais. Dar daugiau – tai puiki galimybė skleisti žinią pasauliui apie Lietuvą ir valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtą ypatingą Lietuvos vaikų dovaną Mozambiko vaikams“, – sako Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus
„Unicef Lietuva“ nuotr./Jubiliejų švenčianti „Unicef Lietuva“ vaikų bėgimu sujungs net 5 miestus

Per šešerius metus vargingiausių pasaulio šalių vaikams skirtuose UNICEF vaikų bėgimuose dalyvavo daugiau kaip 10,3 tūkst. mažųjų bėgikų, padariusių per 7,7 mln. žingsnių. Vaikams iš skurstančių šalių paaukota 56 632 eurai, kurie išgelbėjo 7 079 dėl prastos mitybos išsekusius vaikus Mozambike ir Malavyje bei padėjo nuo tymų paskiepyti 10 tūkst. Nepalo vaikų.

Nuoroda registracijai – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius