Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnaberžės dvaras bus perduotas buvusių kariškių ir pareigūnų reabilitacijai

Vyriausybė posėdyje trečiadienį nusprendė Turto bankui perduoti apleistą Kėdainių rajone esantį Kalnaberžės dvarą, kuris vėliau bus patikėtas naudoti labdaros ir paramos fondui „In Corpore LT“, planuojančiam dvare užsiimti karių ir pareigūnų psichologine bei socialine reabilitacija.
Nykstantis Kalnaberžės dvaras
Nykstantis Kalnaberžės dvaras / Audrės Domeikaitės / 15min nuotr.

Dvaras fondui „In Corpore LT“ būtų patikėtas naudoti dešimčiai metų. Pats šis fondas pagal Juridinių asmenų registro duomenis įsteigtas prieš pusmetį.

Krašto apsagos ministerija teigia, kad Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba bendradarbiauja su fondu „In Corpore LT“ socialinėje srityje, rengia bendrus seminarus, kurių metu aptariamos karių, kurie ruošiasi išeiti į atsargą ar jau yra į ją išėję, taip pat jų šeimų narių problemos, galimi problemų sprendimo būdai, planuojamos parengti „biopsichosocialinės pagalbos metodikos“.

Finansų ministerija savo ruožtu nurodo, kad pastatai fondui, be kita ko, reikalingi veiklai, susijusiai su vaikų ir jaunimo pilietiniu-patriotiniu ugdymu, karybos istorijos sklaida.

Ankstesnis dvaro savininkas buvo koncerno „Vikonda“ įmonė „Lukta“, tačiau dvaras ilgą laiką buvo neprižiūrimas ir paveldosaugininkų iniciatyva teismas jį nacionalizavo.

Anksčiau šis dvaras yra priklausęs didikams Radviloms, Čapskiams, caro Nikolajaus II premjerui Piotrui Stolypinui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius