Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai kviečiami išmokti viduramžių šokių: pasiruošk „Kaunas Hanza“

Kauno miesto muziejus, aktyviai įsitraukdamas į miesto gimtadienio pasiruošimo šventę, kviečia  plačiau susipažinti su viduramžių šokių istorija bei praktiškai išbandyti pagrindinius šokių žingsnius nemokamai, – skelbiama Kauno miesto muziejaus pranešime spaudai.
Kauno miesto muziejus kviečia išmokti viduramžių šokių
Kauno miesto muziejus kviečia išmokti viduramžių šokių / Kauno miesto muziejaus nuotr.

Kiekvieną gegužės mėnesio trečiadienį (10, 17, 24 ir 31 d.) 18 val. Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriuje (L.Zamenhofo g. 4) vyks viduramžių šokių mokymo ciklas – pasiruošk ir švęsk „Kaunas Hanza“ kartu.

Kiekvienas didesnis dvaras viduramžiais turėjo savo šokėjus, kurie linksmindavo kilminguosius. Žinios apie vieną populiariausių viduramžių pramogų – šokius, mus pasiekia iš X–XI a.

Nuo XIII–XIV a., kuriantis universitetams, atsiranda pirmieji šokių aprašymai ir tik XV a. šaltiniuose užfiksuoti profesionalūs choreografiniai aprašymai. Taip pat XV a. ima plisti choreografų mokyklos, kuriose buvo ne tik užrašinėjami, bet ir kuriami nauji viduramžių šokiai ir muzika, skirta to meto aukštuomenei.

Kauno miesto muziejus, aktyviai įsitraukdamas į miesto gimtadienio pasiruošimo šventę, kviečia plačiau susipažinti su viduramžių šokių istorija bei praktiškai išbandyti pagrindinius šokių žingsnius, kurių pramokę galėsite šokti Alemandą, škotišką Branly, Lesbensdistonys ir kt. Šokių mokymus ves „Saltus Gladii“ vadovė Rasa Kasperienė ir grupės nariai.

Baigiamasis šokių vakaras su istoriniais kostiumais vyks gegužės 31 d., trečiadienį, 18 val. Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje (Rotušės a. 15).

Visi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius