Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje chirurgai mergaitei iš ausies pašalino visiškai užaugusią kiaulpienę

Gydytojai Kinijoje buvo priblokšti vos 16 mėnesių sulaukusios mergaitės ausyje aptikę visiškai užaugusią kiaulpienę, rašo „The Dailymail“.
Kiaulpienės
Kiaulpienės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Kinija

Gan netikėtą augalą mergaitės ausyje gydytojai aptiko, kai susirūpinusi mama savo verkiančią dukrą atvežė į ligoninę. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad mažos mergaitės ausyje užaugusi 2 cm ilgio kiaulpienė.

Mergaitės, vardu Ranran, tėvai vėliau pasakojo, kad jų dukrai ausį skaudėjo jau maždaug keturis mėnesius, tačiau jie nemanė, kad gali būti kas nors rimto. Kai Ranran pradėjo stipriai verkti ir kasytis ausį, susirūpinusi mama nuvežė ją į ligoninę. Kaip parodė tyrimas, mergaitės ausyje įaugusi kiaulpienė praktiškai užkišo visą ausies kanalą, o tai, anot gydytojų, galėjo pridaryti rimtos žalos jos klausai.

„Net ir menkiausias spaudimas ausyje gali sukelti vidinį kraujavimą, kuris vėliau gali turėti labai skaudžių pasekmių. Mergaitei atlikome gan nesudėtingą operaciją ir kiaulpienę pašalinome“, – sakė chirurgas Gu Qinglongas.

Medicinos istorijoje apstu panašių istorijų, kai žmonių ausyse randama gan netikėtų gyvių ar augalų.

Liepos mėnesį nepaprastai stiprius galvos skausmus kentusios britės ausyse gydytojai rado mėsą ėdančių kirminų, kuriais ji užsikrėtė viešėdama Peru, o praėjusiais metais Kinijoje moteriai iš ausies buvo pašalintas voras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius