Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miunchene minimos alaus šventės „Oktoberfest“ 200-osios metinės (nuotraukos)

Vokietijos pietiniame Miuncheno mieste šeštadienį prasideda garsi alaus šventė „Oktoberfest“, kurios metu milijonai lankytojų iš viso pasaulio per ateinančias 17 dienų išlenks vieną kitą bokalą už šio renginio 200 metų jubiliejų.
Šventės akimirka
Šventės akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Miuncheno meras Christianas Ude pradėjo ekstravagantišką „Oktoberfest“, išmušdamas kamštį iš pirmosios alaus statinės lygiai vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku, tęsdamas 1810 metais užgimusią tradiciją.

Didžiausiu pasaulyje pokylių laikoma šventė šiemet truks dviem dienomis ilgiau. Taip pat bus išplėsta jos teritorija, įtraukiant specialią žirgų lenktynių ir parodų vietą.

Istorinė šios Bavarijos žemės šventės rekonstrukcija, taip pat senoji „Oktoberfest“ palapinė, tikriausiai pritrauks nemažai lankytojų, ypač jaunųjų, kuriuose mažiau domina pagrindinis šio alaus festivalio užsiėmimas.

Tačiau dėl atvykusių paragauti gintarinio nektaro šešios Miuncheno alaus daryklos trumpam atidėjo savo tradicinę tarpusavio konkurenciją ir išvirė ypatingą alų pagal senovinį receptą, menantį pirmųjų „Oktoberfest“ laikus.

Miestas tikisi, kad šiemet bus pagerintas dabartinis 7,1 mln. šventės dalyvių rekordas, taip pat bus išgerta daugiau nei 6,9 mln. litrų alaus.

Tačiau tokios istorinės pramogos nepigios: minint 200–ąsias alaus šventės metines litro talpos alaus bokalas, vadinamas saiku (Mass), kainuoja 8,3–8,9 euro (28,7–30,7 lito).

Alumi besimėgaujantiems rūkaliams šiemet taip pat patartina palikti cigaretes namuose, mat Bavarijoje priimtas draudimas uždrausti rūkyti visuose baruose, kavinėse ir alaus palapinėse.

Nors šiais metais „Oktoberfest“ bus taikoma speciali rūkymo draudimo išimtis, daugelis alaus paviljonų jo laikysis savanoriškai.

Dėl šio draudimo vienas apsukrus vokietis išrado bakterinį preparatą, panaikinantį išsivadėjusio alaus ir prakaito kvapą, kurį anksčiau užgoždavo tabako dūmai. Naująją priemonę pirmąkart tikimasi išbandyti šioje alaus šventėje.

Nors Miuncheno alaus festivalis mini 200–ąsias metines, jis vyko tik 177 kartus, nes buvo atšauktas dėl dviejų choleros epidemijų, Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų, taip pat per ekonomikos ir politikos krizes.

Pernai entuziazmą atšaldė pasaulinė finansų krizė ir didžiausia nuo karo Vokietiją apėmusi recesija, todėl „Oktoberfest“ apsilankė tik 5,7 mln. žmonių.

Šiemet alaus šventė vyks iki spalio 4 dienos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius