Mokslininkai teigia, kad moteriai nėštumo metu saugu per savaitę išgerti 175 mililitrus vyno, 50 mililitrų stipraus alkoholinio gėrimo arba šiek tiek mažiau nei vieną pintą (apie 568 mililitrus) alaus.
Tačiau ekspertai įspėja, kad nėštumo metu daug alkoholio vartojusių moterų vaikai gali būti hiperaktyvūs ir turėti elgesio ar emocinių problemų.
Londono universiteto Epidemiologijos ir visuomenės sveikatos departamento atstovė Ivona Keli sakė, kad šio tyrimo rezultatai gali užpildyti informacines spragas apie alkoholio žalą nėštumo metu. Iki šiol tyrėjai daugiausia dėmesio skirdavo didelio alkoholio kiekio poveikiui besilaukiančioms moterims.
„Kalbame apie išgėrimą daugiausia vieną ar du kartus per savaitę, – sakė I. Keli. – Tai reikštų pavienį alkoholio vartojimą, pavyzdžiui, kokios nors šeimos šventės metu.“