Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokslininkai nustatė, kad sumuštiniai su kiauliena iš tiesų gydo pagirias

Didžiosios Britanijos Niukastlo universiteto mokslininkai paskelbė, kad maistas pagreitina metabolizmą ir padeda kūnui greičiau atsikratyti alkoholio. Pasak tyrimą atlikusios mokslininkės Elin Roberts, su pagiriomis padeda kovoti sumuštinis su kiauliena.
Mėsainis
Mėsainis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Duonoje daug angliavandenių, o šoninėje – baltymų, kurie skyla į aminorūgštis. Kūnui jų reikia, todėl suvalgius sumuštinį pasijusite geriau. Padauginus alkoholio naikinami neurotransmiteriai, o mėsoje esančios aminorūgštys tai sutvarko, todėl galvoje praskaidrėja“, – „The Mirror“ cituoja E.Roberts.

Tyrėjų teigimu, kepant kiaulieną vyksta tam tikros reakcijos, todėl rytą po vakarėlio beveik neįmanoma atsispirti keptos mėsos kvapui.

Tyrėjų teigimu, kepant kiaulieną vyksta tam tikros reakcijos, todėl rytą po vakarėlio beveik neįmanoma atsispirti keptos mėsos kvapui.

„Mėsa yra sudaryta iš vandens ir baltymų. Baltymo viduje yra statybinės medžiagos, kurias vadiname aminorūgštimis. Tačiau reikia ir riebalų. Visi, kas laikėsi dietos, žino, jog nuo mėsos atskyrus riebalus, skonis yra kitoks. Reikia šiek tiek riebalų, kad suteiktų skonį“, – sakė mokslininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius