-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkų smūgis britams: 80 proc. jų nemoka tinkamai paruošti arbatos

Didžioji Britanija – arbatos gėrikų kraštas. Per metus jos visoje šalyje išgeriama maždaug 60,2 mlrd. puodelių, o per savo gyvenimą vidutinis britas suvartoja 68 tūkst. puodelių šio gėrimo. Tačiau paaiškėjo, kad didžioji dauguma arbatos būna paruošta netinkamai, rašo mirror.co.uk.
Puodelis arbatos
Puodelis arbatos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Britų mokslo asociacijos tyrėjai nustatė, kad 80 proc. britų neteisingai ruošia arbatą – arbatžolių nepalieka vandenyje pakankamai ilgai. 

Apklausus britus visoje šalyje paaiškėjo, kad 37 proc. jų arbatžoles puodelyje palieka vos 1-2 minutes. Pritraukimo laikas arbatai, priklausomai nuo arbatžolių rūšies, yra tarp 2 ir 5 minučių. Tiek laiko sugeba išlaukti vos 16 proc.

„Tai gali nuskambėti labai kontroversiškai, tačiau britai nesupranta, kaip reikia ruošti arbatą“, – sako Markas Miodownikas, profesorius iš Londono universiteto koledžo. 

„Praktiniai sumetimai verčia mus pro langą išmesti chemijos žinias. Mes neleidžiame, kad arbata pritrauktų, kad būtų tinkamai atskleisti jos skoniai“, – sakė jis. 

„Tai, žinoma, subjektyvu, tačiau man atrodo, kad žmonės daug netenka gerdami gėrimą, kuris galėtų būti žymiai turtingesnio skonio, vien dėl to, kad jie neleido arbatai pritraukti“, – aiškino profesorius.

„Galvoju apie visus tuos žmones, kurie augina ir renka šiuos augalus tam, kad galėtumėte patirti neįtikėtinai sudėtingo gėrimo skonį, o britai paskutinę minutę viską išmeta, nes nemoka jos tinkamai paruošti“, – pareiškė M.Miodownikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius