Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nieko rimto“ pristato pirmuosius lietuviškus stalo žaidimus, sukurtus pagal lietuvių autorių knygas

Tuomet, kai esi mažas, mokslai ne galvoje, bet liaudies išmintis byloja: „Lenk  medį, kol jaunas“. Ko gero, nėra nieko nuostabesnio, nei mažyliai, kuriems kiekviena diena tarsi atradimas. Noras ištirti pasaulį toks didelis, kad belieka tik suteikti jam kuo daugiau būdų tai padaryti. 
„Nieko rimto“ pristato pirmuosius lietuviškus stalo žaidimus, sukurtus pagal lietuvių autorių knygas
„Nieko rimto“ pristato pirmuosius lietuviškus stalo žaidimus, sukurtus pagal lietuvių autorių knygas / „Nieko rimto“ nuotr.

Tėveliai dažnai išgirsta savo atžalų smalsų klausimą „Kas tai?“. Ir tai daryti jie gali be galo daug kartų, juk aplink tiek visko neatrasto. Leidykla „Nieko rimto“ mažiesiems paruošė žaidimą, kurio pagalba jie patys galės atsakyti į iškilusius klausimus. Kieto kartono kortelėse su dailininkės Sigutės Ach piešinėliais mažyliai atras saulę, mėnulį, obuolį, katinėlį, mašinytę... Bet iš pradžių šie piešinėliai bus padalyti į dvi dalis. Ką daryti, jei sujungus pusę saulutės ir pusę mašinytės nesimato aiškaus piešinėlio? Reikia ieškoti kitos saulutės ir mašinytės dalies!

Jungdami dviejų dalių dėliones, mažyliai ne tik lavins dėmesį, bet ir mokysis pažinti spalvas. O tuomet bus pats laikas į rankas paimti spalvinimo knygelę „Spalvink pieštukais“, iš kurios ir atkeliavo visi paveiksliukai. Tuomet bus galima išsiaiškinti, kokio geltonumo yra mėnulis ir kokio sūris, nes galvosūkio ir knygelės dailininkė kviečia pasaulį matyti spalvočiau. Gal net šokoladiškai.

Jau ūgtelėjusiems vaikams, kurie jau žino, kas yra kas ir pradeda rūpėti kiti dalykai, pats laikas lavinti atmintį ir ugdyti fantaziją, nes kaip gi mes be jų gyvenime. Tai daryti taip pat geriausia žaidžiant. Žaidi sau ir nepastebi, kaip kyla vis daugiau smagių idėjų ir atsimeni vis daugiau ir daugiau.

Pažiūrėkite – kortelė su grybuku. Įdomu, kur slepiasi jos sesė dvynukė? Ji yra... čia! Tarp užverstų kortelių vaikai ieškos dviejų vienodų ir patirkite atradimo džiaugsmą. Leidykla „Nieko rimto“ pristato savaip interpretuotą klasikinį atmintį lavinantį žaidimą –  „Kortelės dvynukės“.

Nieko rimto nuotr./Nieko rimto pristato pirmuosius lietuviakus stalo žaidimus, sukurtus pagal lietuvių autorių knygas
„Nieko rimto“ nuotr./„Nieko rimto“ pristato pirmuosius lietuviškus stalo žaidimus, sukurtus pagal lietuvių autorių knygas

Kortelėse – Ingridos Vizbaraitės pasakos „Karžygiuko istorija“ iliustracijų herojai, kuriuos piešė dailininkė Marija Smirnovaitė. Dėliojant korteles bus galima ne tik ieškoti dvynukių, bet mėginti atkurti pasakos eigą, kurią perskaitysite lankstinuke dėžutės viduje arba sužinosite iš knygos „Karžygiuko istorija“.

O gal žvelgdami į korteles sukurs savo pasaką? Žodžiu, fantazijai ribų nėra, kaskart gali gimti vis kita ir kita pasaka. O ir žaidimo taisykles galima keisti tiek, kiek reikia, nėra jokių griežtų ribų.

Nepamirškime ir dar vyresnių vaikų, kurie jau nori tokių žaidimų, kuriuose jie galėtų išbandyti visus savo sugebėjimus, pradedant reakcija, baigiant loginiu mąstymu. Žaidimo „Mano draugai“ personažas krokodiliukas, skraidanti knyga, Кatytė Piksė ir kiti draugai – tai jau pažįstami ir mylimi dailininko ir rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus herojai, kurie šįkart kviečia susitikti kortiniame žaidime, kuris skatina skaityti, draugauti su knygomis, jas pažinti. Kortų herojai atkeliavo iš autoriaus knygų. Žiūrėdami į pavyzdines kortas, žaidėjai sudarys herojų grupes ir rinks „draugų būrius“, kad laimėtų taškus. Kiekvienas stengsis pademonstruoti savo pastabumą, reakciją ir loginį mąstymą. Tai linksmas ir įdomus žaidimas, įtraukiantis ne tik vaikus, bet ir kitus šeimos narius.

Na ir galiausiai – pasiruošti, dėmesio, „pirmyn“! Šis iš pirmo žvilgsnio nesudėtingas žaidimas gali būti keblus. Ir ko gero ne vaikams, o jų tėveliams.  „Skaičių lenktynės“ – nuotaikingas kortinis stalo žaidimas, kuris lavina reakciją ir matematikos gebėjimus. Žaidėjai turi stengtis kuo greičiau atlikti kortų krūvelės viršuje nurodytą matematinį veiksmą ir uždengti jį rankose laikoma korta. Dėl intensyvaus žaidimo tempo žaibiškai keičiasi situacijos ir tai sukelia daug gerų emocijų. Atlikti matematinius veiksmus pades kortose pavaizduoti vaikų mėgiami literatūros herojai – Karlsonas, Pepė Ilgakojinė, Mikė Pūkuotukas, Muminukas, Snifas. Juos piešė dailininkė Živilė Šimėnienė leidyklos „Nieko rimto“ knygelei „Mažieji Laimiuko juokai“.

Jei kartais atsirastų netikėta pertraukėlė, dėžutės viduje rasite lankstinuką su anekdotais iš leidyklos „Nieko rimto“ literatūrinio žurnalo „Laimiukas“.

Tad atsakymas aiškus, jei mylite šiuos personažus ar knygeles, šie žaidimai privalo atsirasti Jūsų namuose. O jei neturite, pats laikas su jais susipažinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius