-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Onkologiniai ligoniukai tęsia pažintis su skirtingomis profesijomis

Vėžiu sergantys vaikai, besigydantys Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Vaikų onkohematologijos centre, turėjo galimybę iš arti susipažinti su kepėjo profesija. Tai viena iš paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ organizuojamų veiklų, kuomet ligoniukams pristatomos skirtingos profesijos tiesiogiai iš tą darbą dirbančių žmonių lūpų.
Onkologiniai ligoniai buvo supažindinami su profesijomis
Onkologiniai ligoniai buvo supažindinami su profesijomis / „Mamų unijos“ nuotr.

„Kiekvieną savaitę lankydamiesi ligoninėje ir organizuodami terapinius užsiėmimus matome, kad vaikams ir jų tėveliams labai svarbu renginių ir popiečių įvairovė. Tad nusprendėme atnaujinti mūsų tradiciją ir tęsti pažintis su skirtingų profesijų atstovais, pakviečiant pačius specialistus pristatyti savo darbą, papasakoti subtilybes, leisti vaikams patiems nors trumpam įsijausti į tam tikrą profesiją. Juk vaikai pasveiksta ir užauga, tai jie ateityje dirbs ir kurs mūsų šalyje“, – sakė paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Ligoniukai jau yra supažindinti su tokiomis profesijomis, kaip ugniagesiai-gelbėtojai, pilotai, stiuardesės, transporto specialistai. Šįkart vaikams buvo pristatyta „žemiškesnė“ profesija, kurią namuose dažniausiai „atlieka“ tėvai – kepėjo profesija.

„Gavus pasiūlymą apsilankyti ligoninėje ir pakviesti vaikus įsijausti į kepėjo profesiją, buvo malonu. Atsakingai ruošėmės ir, prisipažinsiu, labai jaudinomės. Patys turime vaikų ir faktas, kad mes turime juos sveikus, o yra tiek daug sunkiai sergančių, tik sustiprino norą susitikti ir padovanoti jaukią, „kvepiančią“ bandelėmis popietę“, – pažintimi su ligoniukais dalijosi UAB „Lietuvos kepėjas“ pardavimų vadovas Dainius Jakutis.

„Mamų unijos“ nuotr./Onkologiniai ligoniai buvo supažindinami su profesijomis
„Mamų unijos“ nuotr./Onkologiniai ligoniai buvo supažindinami su profesijomis

Kepimo specialistas Tomas Pernaravičius renginyje dalyvavusiems vaikams ir tėveliams papasakojo, kaip ir kur yra kepami duonos gaminiai, kaip atsiranda sluoksniuotos bandelės, kiek bandelių suvalgo vilniečiai. Ligoniukams labiausiai patiko patiems kepti bandeles – jie jas išdėliojo skardose ir pašovė į orkaitę. Dešimtmetis skyriuje besigydantis Kasparas su malonumu „tapo“ kepėju – atsakingai stebėjo, kaip bandelės kepa, patiekė jas. Iškeptas bandeles visi puošė pabarstukais, glajumi.

„Tai vienas „skaniausių“ užsiėmimų“, – įspūdžiais dalijosi sergančios Aušros tėtis.

„Labai kviečiame kitų profesijų atstovus susisiekti su mumis ir kartu aplankyti vaikus, papasakojant jiems apie jūsų darbo kasdienybę, leidžiant tiesiogiai pajusti, ką reiškia dirbti vieną ar kitą darbą “, – bendradarbiauti su fondu „Mamų unija“ ragina jo vadovė E.Mėlinauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius