Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paneigti gandai apie rusų čiuožėjų poros ketinimą keisti aborigeniškus apdarus

Rusijos dailiojo čiuožimo meistrai, pasaulio čempionai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalkinas neketina atsisakyti savo aborigeniško numerio kostiumų, pranešė Rusijos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentas Valentinas Pisejevas.
Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas
Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Jis paneigė gandus, jog, reaguodama į Australijos aborigenų pasipiktinimą dėl „pavogto“ šokio, pora nusprendė keisti savo apdarus, pranešė laikraštis „Komsomolskaja pravda“.
„Negali būti ir kalbos apie naujų kostiumų siuvimą, nežinau iš kur žiniasklaida gavo šią informaciją, – sakė V.Pisejevas. – Jų kostiumai atitinka varžybų reikalavimus“.

„Būna, kai, tarkim, pasibaigus kokioms nors varžyboms, kostiumai kiek pataisomi. Taip gali nutikti ir čia. Neatmetama galimybė, kad sportininkai ir jų treneriai apsispręs dėl kostiumų, su kuriais čiuožė, kokių nors nežymių pakeitimų“, – sakė jis.

Sekmadienį buvo pranešta priešingai – kad pasaulio čempionai O.Domnina ir M.Šabalinas aborigenų kostiumų Vankuverio olimpinėse žaidynėse nebenaudos. Šią informaciją, pasak pranešimo, net patvirtinęs Rusijos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentas V.Pisejevas.

Skandalas dėl čiuožėjų kostiumų kilo po jų pasirodymo Taline vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate, kai Australijos aborigenai apkaltino pasaulio čempionus šokio plagiatu.
Aborigenų tarybos atstovas Solas Bellearas ketino protesto raštu kreiptis į Rusijos ambasadą Kanberoje, bet vėliau apsigalvojo.

Apskritai, australai sako, kad rusų čiuožėjų poros Taline sausį parodytas „Aborigenų šokis“, jo muzika, judesiai, piešiniai ant kūno neturi nieko bendra su Australijos 60–tūkstantmete aborigenų kultūra.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius