Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Parduotuvėje skinsimės daržoves

Atėjusieji apsipirkti į prekybos centrą jau po dešimties metų galės vaisius ir daržoves skintis nuo čia pat, lentynose, įrengtų lysvių ir vešinčių vaiskrūmių, praneša prekybos analitikai.
Parduotuvėje skinsimės daržoves?
Parduotuvėje skinsimės daržoves? / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vaisiai Daržovės

Britiškojo Telegraph.co.uk duomenimis, kartais vaisiams ar daržovėms prireikia net trijų keturių dienų, kad pasiektų parduotuvės lentyną. Tad siekiant užtikrinti šviežumą pirkėjams bus siūloma ne pirkti įpakuotas daržoves ar vaisius, o patiems nusiimti derlių tiesiog prekybos vietoje. Prekybininkai net ketina visiškai atsisakyti ant daržovių ir vaisių pakuočių užrašo „geriausia iki“ ir pakeisti lentelėmis ant augančių daržovių ar vaiskrūmių „skinti iki“.

Šią neeilinę idėją pasiūlė kompanija „Futurelab", Didžiojoje Britanijoje bendradarbiaujanti su įvairiomis įmonėmis ir padedanti nustatyti ateities verslo tendencijas. Skinamų vaisių ir daržovių projektą „Futurelab“ pasiūlė prekybos centrų tinklui „Sainsbury“.

Šio tinklo technikos direktorė Lucy MacLennan patikino, kad nutartis prekiauti vaisiais ir daržovėmis naujuoju būdu taptų tikra revoliucija prekyboje. „Tai būtų tikrai patys šviežiausi, kokie tik įmanoma, produktai“, – sakė ji. Jei būtų nutarta imtis naujos prekybos, augalai būtų auginami hidroponikos principu (kai augalai auginami ne žemėje, o vandenyje, – aut. past.). Parduotuvėse būtų įrengtos specialios miniatiūrinės oranžerijos ir šiltnamiai, kuriuose augalai galėtų augti be grunto specialiame maistingų medžiagų prisotintame tirpale.

Tikimasi, kad įrengimai bus labai lengvi ir ūkininkai nesunkiai galės pervežti jau paaugusius augalus iš savo ūkių į prekybos centrus. „Labai sumažėtų pakuočių poreikis. Tai būtų palanku ekologijai, tačiau smogtų ekonomikai, todėl visa tai reikia vertinti rimtai“, – kalbėjo L.MacLennan, tvirtindama, kad anksčiausiai naujiena galėtų būti realizuota po dešimtmečio.

Tokiu būdu greičiausia būtų prekiaujama paprikomis, braškėmis, avietėmis, pupelėmis, žirniais, pomidorais ir grybais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius