Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasieniečiai išaiškino draudžiamas žvejoti žuvis sugavusį vyrą

Dalyvaudami aplinkosauginėje akcijoje „Karšis 2016“, Vileikių užkardos pasieniečiai Rusnės saloje sulaikė kaunietį, kuris buvo sugavęs dvi draudžiamas žvejoti žuvis.
Akcijos „Karšis 2016“ metu Vileikių pasieniečiai sulaikė taisykles pažeidusį kaunietį
Akcijos „Karšis 2016“ metu Vileikių pasieniečiai sulaikė taisykles pažeidusį kaunietį / VSAT nuotr.

Nuo balandžio 20 iki gegužės 20 dienos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas Nemuno deltos regioniniame parke paskelbė akciją „Karšis 2016“. Tuo metu visus sugautus karšius privaloma nedelsiant paleisti atgal į vandens telkinį.

Akcijoje dalyvauja ne tik aplinkosaugininkai, bet ir policijos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, taip pat į pagalbą pasitelkti neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai.

Vykdant akciją tikrinami žvejai mėgėjai: ar žvejyba vyksta teisėtai, ar jie turi įsigiję žvejo mėgėjo kortelę, ar nenaudojami draudžiami žvejybos įrankiai bei būdai, ar nėra gaudomi karšiai.

Penktadienį vykdydami šią akciją, Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnai Šilutės rajone, Rusnės saloje prie Skirvytės upės, sulaikė 45 metų Kauno gyventoją, kuris draudžiamu laikotarpiu buvo sugavęs du karšius.

Kaip pranešė VSAT, pasieniečiai iškvietė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės padalinio aplinkosaugininkus, šie kauniečiui už šiuos pažeidimus pradėjo administracinės bylos teiseną bei paėmė meškerę ir sugautą žuvį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius