Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Picasso paveikslas parduotas aukcione už rekordinę sumą

Ispanų genijaus Pablo Picasso 1932 metais nutapytas paveikslas antradienį buvo parduotas aukcione už stulbinamą sumą – 106,4 mln. JAV dolerių – ir tapo brangiausiu kada nors aukcione parduotu meno kūriniu, pranešė Niujorke veikiantys aukcionų namai „Christie's“.
Paveikslas „Nuoga moteris biusto ir žalių lapų fone“
Paveikslas „Nuoga moteris biusto ir žalių lapų fone“ / „Scanpix“ nuotr.

Tikėtasi, kad už P.Picasso paveikslą „Nuoga moteris biusto ir žalių lapų fone“ („Nu au Plateau de Sculpteur“) gali būti sumokėta 70–90 mln. dolerių, tačiau kaina šoktelėjo gerokai aukščiau už rekordinę sumą, kuri šių metų vasarį sumokėta aukcione Londone už skulptoriaus Alberto Giacometti kūrinį „Einantis žmogus I“ („L'Homme Qui Marche I“). Ši skulptūra buvo parduota už 104,3 mln. JAV dolerių.

Neįvardytas aukciono laimėtojas nežymiai viršijo ankstesnę rekordinę 104 mln. dolerių sumą, sumokėtą už kitą P.Picasso paveikslą „Berniukas su pypke“ („Garcon a la Pipe“) viename Niujorko aukcione 2004 metais.

Antradienį aukcione parduotas juslingas vieno reikšmingiausių 20 amžiaus menininkų tapinys viešai buvo eksponuojamas tik vieną kartą – 1961 metais. Šis kūrinys buvo Los Andžele gyvenusios filantropės Frances Lasker Brody, kuri mirė pernai lapkritį, kolekcijos šedevras.

Sėkme prasidėjęs naujas aukcionų sezonas Niujorke, per kurį bus parduodami impresionistų, modernaus ir šiuolaikinio meno darbai, meno pardavėjams sukėlė vilčių, kad grįžta pasaulio finansų krizės pakirstas kolekcininkų pasitikėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius