-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Plius dydžio“ modeliai parodė, kaip „Photoshop“ pakeičia kūnus

Mes visi žinome, kad „Photoshop“ visagalis, kai reikia akimirksniu „panaikinti“ celiulitą, pašalinti kokią dėmelę ir panaikinti šlaunų nelygumus. Tiesa?
Reali nuotrauka
Reali nuotrauka / „Instagram“ nuotr.

Tačiau du „plius dydžio“ modeliai nusprendė parodyti, kaip „Photoshop“ gali pakeisti kūnus.

„Instagram“ tinkle modeliai Diana Sirokai ir Callie Thorpe pasidalijo dviem nuotraukomis. Vienoje jų – jos dvi tokios, kaip atrodo ir realybėje, o kita fotografija smarkiai retušuota. Skirtumas stulbinantis.

„Nenuostabu, kad moterys jaučiasi neužtikrintai“, – mano C.Thorpe. „Daugybę metų mes žiniasklaidai pateikiamos tobulai nudailintos retušuotose nuotraukose“, – sako ji.

„Nors „Photoshop“ turi savo vietą ir kai kuriose pramonės srityse jis reikalingas, tačiau tai yra kraštutinumas, kai tai virsta redagavimu, jis tik parodo, kiek galime save pakeisti“, – teigia moteris.

„Manau, kad Diana Sirokai ir aš atrodome gražiai tiesiog tokios, kokios esame – dvi draugės, besišypsančios nuotraukoje. Norime parodyti moterims, kad yra gerai atrodyti „normaliai“, turėti celiulito, strijų ir pilvukus, kurie nėra plokšti“, – įsitikinusi ji.

„Būkit laimingos tokios, kokios esate“, – skatina C.Thorpe.

Modeliai paprašė profesionalios fotografės Karinos Poltavcevos sąmoningai jas nufotografuoti, parodant būtent tai, kas paprastai pasirodo reklamose ir žurnaluose.

„Tikslas buvo parodyti visiems, kaip žurnalai ir žiniasklaida iškelia redagavimą į aukštesnį lygį“, – paaiškino Sirokai.

„Modeliai ir žvaigždės nė nebeatrodo savimi. Mes gyvename tokiame apgaulingame pasaulyje, metas sugrąžinti realybę“, – tęsia ji.

Kai vis daugiau žmonių pabrėš „Photoshop“ ydas, visuomenė pamažu suvoks, kaip įprasta tapo gyventi kažkokioje pseudorealybėje.

Vis dėlto gąsdina ne tik žurnalai ir reklamos, kuriose „Photoshop“ ir redagavimas yra įprastai naudojamas, o tokios programėlės kaip „Spring“, „Facetune“, kuriomis pasinaudojusi vyresnė moteris gali atrodyti lieknesnė, jaunesnė arba panaikinti kažką, ko nenori nuotraukoje, prieš publikuodama ją „Instagram“ tinkle.

Vis dėlto modelių paviešintos nuotraukos laiku primena, kad bet kuris kūnas yra gražus ir reikia jį priimti tokį, koks jis yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius