Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 37-erių metų virėja atgavo prarastą uoslę

June Blythe iš Didžiosios Britanijos beveik 40 metų nejautė nei skonio, nei kvapo. Moteris buvo šokiruota, kai vieną dieną jos pojūčiai grįžo.
Samtis
Samtis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Uoslė Kulinarija

Po sudėtingos operacijos novatoriškoje klinikoje 65-erių metų J. Blythe vėl gali užuosti kvapus. Ankstesnės operacijos nebuvo sėkmingos, todėl ji nesitikėjo, kad ir dabartinė pasiseks.

Praėjus 10 dienų po operacijos, gamindama paplotėlius J. Blythe suprato, kad gali užuosti citrinos aromatą ir apsiverkė iš džiaugsmo. Supratusi, kad atgavo prarastus pojūčius moteris pirmiausiai paskambino savo vyrui Johnui, rašo mirror.co.uk.

„Toks jausmas, lyg gyventum kitame pasaulyje. Po 37-erių metų be uoslės, nebemaniau, kad kada nors tai nutiks. Naudodamasi proga nuvykau į „John Lewis” parduotuvę ir nuostabiai praleidau laiką, uostydama įvairiausius kvepalus”, – pasakojo J. Blythe.

Tačiau didžiausią nostalgiją J. Blythe kelia citrinos, kavos pupelių, prieskonių, gėlių ir jos vyro garažo kvapai.

Moteris neteko skonio ir kvapo pojūčių 1975 metais dėl lėtinio rinosinusito. Stebina, kad, nepaisant to, ji gavo ne vieną apdovanojimą už kulinariją. Be to, ji tapo aromaterapeute: kvapiuosius, augalinius aliejus naudoja pacientų sveikatai ir nuotaikai pagerinti.

Dėl ligos J. Blythe negalėjo kvėpuoti per nosį, todėl jos astma dar labiau pasunkėjo. Po tris valandas trukusios operacijos „James Paget” universitetinėje ligoninėje Norfolko grafystėje, kurios metu pašalinti polipai iš sinusų, J. Blythe vėl atgavo prarastus pojūčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius