Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemetinė šokių akcija kvies mokytis ukrainiečių liaudies šokio

Penktadienį prasidedanti liaudies šokių akcija „Visa Lietuva šoka“ kvies šokti ne tik lietuviškus šokius, bet ir išmokti ukrainiečių liaudies šokį „Grečaniki“, taip išreiškiant palaikymą Ukrainos tautai, teigiama Lietuvos nacionalinio kultūros centro (LNKC) pranešime.
Ukraina ir muzika
Ukraina ir muzika / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Šokiai

„Mūsų renginyje šoksime populiarų ukrainietišką tradicinį šokį „Grečaniki“. Juoba, kad jis rodo ne tik mūsų tautų skirtumus, bet ir bendrumus: Lietuvoje šokis „Gričenikė“ taip pat labai populiarus ir mėgstamas, ypač vakaronėse“, – teigė akcijos organizatorė LNKC atstovė Audronė Vakarinienė.

Anot organizatorių, akcijos „Visa Lietuva šoka“ metu šokami aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir Mažosios Lietuvos šokiai.

Sostinėje penktadienį Tautų mugės metu Gedimino prospekte, ties Vinco Kudirkos aikšte, koncertuos įvairūs folkloro ansambliai.

Kaune miestiečiai ir jo svečiai pasirodymus stebėti galės Draugystės parke, Šiauliuose – centrinėje parko estradoje, Panevėžyje – Laisvės aikštėje, Alytuje – kultūros centre, Marijampolėje – poezijos parke.

Akcija „Visa Lietuva šoka“ pirmąkart įvyko 2015 metais.

Tuo metu Palangoje savaitgalį vyks tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely“, jame dalyvaus kolektyvai iš Lietuvos bei užsienio.

„Norime parodyti mūsų gražų kurortinį miestą, o Palangos gyventojams ir svečiams suteikti džiaugsmo, pristatant lietuvių ir įvairių tautų liaudies šokius bei tautinius kostiumus. Linkiu, kad visi apsilankę Palangoje šį savaitgalį atrastų šokio malonumą ir pasisemtų puikios nuotaikos“, – sakė renginio sumanytoja, organizatorė Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių kolektyvų „Banguolis“ ir „Bočiai“ vadovė Janina Serapinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius