Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tyrimas: 90 proc. ištekėjusių ar rimtus santykius palaikančių bričių priauga svorio

Įsimylėjėlių poros dažniausiai pasižada kartu gyventi tiek laimėje, tiek varge. Tačiau vaikinai dažniausiai net nenutuokia, kaip stipriai merginos gali pasikeisti, vos pajutę, kad judviejų santykiai tapo rimti, – praneša „The Dailymail“.
Moters kūnas
Moters kūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Stebėtina, tačiau net 90 proc. ištekėjusių arba labai rimtus santykius palaikančių moterų linkę priaugti svorio, – atskleidė neseniai atliktas tyrimas.

56 proc. tyrime dalyvavusių moterų prisipažino pastebėję, kad papildomi kilogramai pradėjo kauptis praėjus maždaug 4–6 mėnesiams nuo draugystės pradžios; vidutiniškai įsipareigojusios moterys priaugo kiek daugiau nei 7 kilogramus.

Anot apklaustų dailiosios lyties atstovių, kilogramai augti pradėjo tuomet, kai jos su savo mylimaisiais pasiekė tokį santykių lygmenį, kai prie savo antrųjų pusių pradėjo visiškai laisvai jaustis.

Vvidutiniškai įsipareigojusios moterys priaugo kiek daugiau nei 7 kilogramus.

Svorio kontroliavimo įmonės „LighterLife“ atliktoje apklausoje, kurioje dalyvavo tūkstantis moterų, paaiškėjo, kad dailiosios lyties atstovės ilgainiui išmoksta nesijaudinti dėl savo išvaizdos.

„Iš moterų dažnai girdžiu nusiskundimus, kad, praėjus keliems draugystės mėnesiams, jos dažnai pastebi didėjantį savo svorį. Tai visiškai nenuostabu, nes vos tik pora pradeda rimtai draugauti, moteris pradeda manyti, kad jos partneris visada ją palaikys, nepriklausomai nuo to, kaip ji atrodys. Tuo tarpu vienišos arba neseniai draugauti pradėjusios moterys tokių nusiskundimų neturi, nes jų pagrindinis tikslas yra atrodyti nuostabiai“, – tikina psichoterapeutė Mandy Cassidy.

Iš 90 proc. apklaustų moterų, kurios tikino priaugusios svorio, du trečdaliai „pasunkėjo“ 6–12 kilogramų ir ketvirtadalis priaugo mažiau nei 6 kilogramus.

Didžiausią nerimą kelia moterys, kurios apklausos metu prisipažino „pasunkėjusios“ daugiau nei 12 kilogramų, kadangi vėliau joms gali grėsti nutukimas.

„Nėra nieko blogo, kai moteris palepina save nedideliais skanėstais, svarbiausia tai, kad ji nejaustų kompleksų dėl savo figūros ar išvaizdos, tačiau moterims vertėtų nepamiršti, kad nesveikas maistas kenkia ne tik jų figūrai, bet ir jų sveikatai, – primena gydytoja Hilary Jones. – Moterims per dieną reikia suvartoti 500 kalorijų mažiau nei vyrams, tačiau, kai pora valgo kartu, nenuostabu, kad neatsižvelgiama į porcijų dydžius. O juk jau vos kelių papildomų kalorijų per dieną užtenka, kad ilgainiui susiformuotų nereikalingi kilogramai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius