-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Arvasevičius: atnešti pinigus į šeimą – svarbu, tačiau moterys vyrus „karūnuoja“ ne už tai

„Saldumynų, rūbų ir papuošalų“, – šių dalykų vyras negali gailėti moteriai, patikino Vedų išminties gyvenime taikymo ekspertas Vaidas Arvasevičius. Kitokiu atveju ji bus nerami ir nukentės ne tik šeimos finansinis stabilumas, bet ir emocinis faktorius. Vis dėlto psichologė Ramunė Žilionienė perspėjo, kad besimokant lepinti savo moterį, vyras tuo pačiu turi išmokti ir netenkinti perteklinių jos norų.
Vyras ir moteris
Vyras ir moteris / 123rf nuotr.
Temos: 2 Vyras Moteris

Sukūrus šeimą, pasak Vedų specialisto, pirmutinis tikslas – sukurti ekonominį klestėjimą. Kada jaučiamas finansinės harmonijos trūkumas, jaukiasi tiek vyro, tiek moters protas. Laidoje „Atviras pokalbis“ V.Arvasevičius priminė, kad moteris yra 6-9 kartus emociškai jautresnė už vyrą, tad nepatenkinus jos poreikių, šeimą gali iškilti krizė, kurios metu ir moteris bus nerami, ir vyras negalės savęs realizuoti gyvenime.

„Moters namai yra namų židinys, šeimos židinys. Vyro namai – tai visas pasaulis. O moters pasaulis yra namai, taip sakome, ar ne? Tai vyro pareiga iš tiesų yra veikti išoriniame pasaulyje ir iš išorinio pasaulio parnešti visas gėrybes į namus, kad moteris galėtų ten gyventi ir puoselėti namus“, – teigė pašnekovas.

Moters namai yra namų židinys, šeimos židinys. Vyro namai – tai visas pasaulis, – teigė V.Arvasevičius.

Specialistas tikino, kad pagal Vedų mokymą ne moters pareiga yra užtikrinti šeimos finansinį stabilumą. Jo nuomone, moters pašaukimas – garbinti vyrą, pasitenkinti padėtimi, kurią vyras jai užtikrina visuomenėje, aišku, kalbama apie tiek finansiškai, tiek emociškai stabilią padėtį. Vyro teigimu, moteris neturi jaustis tarsi prašytų išmaldos iš vyro ir taip žeminti save, jai turi būti sudarytos visos galimybės kurti ir puoselėti šeimą.

„Jeigu vyras galvoja, kad pinigus uždirbti yra pakankamai šeimoje ir dėl to jis jau turi būti garbinamas, toli gražu taip nėra. Vienas iš svarbių punktų yra pinigai, bet tai dar ne viskas. Pinigus uždirbti nėra sunku, užtikrinti emocinę globą – štai kur yra didžiausias iššūkis“, – tikino V.Arvasevičius.

Net ir grįžęs namo po darbų vyras, pasak pašnekovo, negali atsipalaiduoti, jis ir toliau turi dirbti, atiduoti tarnystę šeimai, visuomenei.

Psichologė R.Žilionienė laidoje teigė, kad vyras neturėtų šeimoje vadovautis savo ego ir jei jis uždirba daugiau už moterį, aiškinti, ką jau gali suteikti, o ko ne.  Pašnekovės nuomone, vyras negali vadovautis principu „kas moka pinigus, tas užsakinėja muziką“.

„Kada moteris gerai jaučiasi? Jeigu jai kažko reikia, tai ką ir sakė Vaidas, vyras turi tarsi tarp eilučių klausytis, ko nori moteris, kas ją daro laimingą, kas ją daro patenkintą. Visiems vyras valia prisiminti: moteris yra toks sutvėrimas, kuris yra yra emociškai 6-9 kartus jautresnis. Aš nežinau, kodėl vyrai to nenori pripažinti. Jeigu aš turių puikią priemonę nuraminti moterį, kur pasekmė man kaip vyrui bus tik gera, kodėl ja nepasinaudoti?“ – svarstė psichologė.

Žmona galėtų pasakyti: man labai nepatinka, kad aš iš tavęs kiekvieną mėnesį turiu prašyti pinigų savo asmeniniams poreikiams. Antras sakinys: aš jaučiuosi dėl to labai nelaiminga. Trečias sakinys: tikiuosi, kad tu priimsi protingą sprendimą, kad man būtų geriau, – dėstė R.Žilionienė.

R.Žilionienės teigimu, nesvarbu, kokias pareigas vyras beužimtų darbe, kokia jo reputacija būtų visuomenėje, grįžęs namo jis turi viską pamiršti: „Ateini į namus, nusiimi kepurę ar karūną su visai tais rubinais ir pradedi globoti, pradedi rūpintis“ 

Vyras šeimoje negali būti egoistas, tačiau tuo pačiu jis turi netenkinti ir moters perteklinio poreikio. Pasak psichologės, juk aiškiai matosi, kada žmona nori dvidešimt penktos suknelės, nors didžiosios dalies turimų net nenešioja. Tačiau ar visada vyrai supranta savo moteris, kada joms kažko iš tikrųjų reikia, o kada tai tik dar viena užgaida?

Tokiu atveju psichologė siūlo moterims kalbėti su savo vyrais faktų kalba, tačiau jokiu būdu negalima jų kaltini, šmeižti įvairiausiais žodžiais.  Kitaip sakant, vyrui reikia atiduoti iššūkį. 

„Pavyzdžiui, jeigu aš noriu, kad kažkas pasikeistų, vadinasi, turiu trimis sakiniais įvardinti. Kalbame šiandien apie pinigus, pavyzdžiui, žmona galėtų pasakyti: man labai nepatinka, kad aš iš tavęs kiekvieną mėnesį turiu prašyti pinigų savo asmeniniams poreikiams. Antras sakinys: aš jaučiuosi dėl to labai nelaiminga. Trečias sakinys: tikiuosi, kad tu priimsi protingą sprendimą, kad man būtų geriau“, – dėstė R.Žilionienė.

„Net senovės išmintis byloja, vyras turi pirkti saldumynus, gražius rūbus ir papuošalus, kad būtų nuramintas jos protas“, – pridūrė V.Arvasevičius.

Psichologė kėlė klausimą, kodėl vyrai taip taupo akimirkas, kada moteris gali gyvenime pasijusti laiminga, kad ir dovanoti tas pačias gėlės. Pasak pašnekovės, vyrai bijo, kad moteris užlips jiems ant galvos.

„Bet jei myli, ar gaila?“, – klausė psichologė.

„Moteriai kaip vaikui reikia, kad jos noras būtų išgirstas, išgyventas kartu su ja, nesvarbu, jei ir nebus jis įgyvendintas“, – apie moterų supratimą kalbėjo V.Arvasevičius.

Ziniuradijas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius