Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Vyrai dažniau bendrauja su blondinėmis, bet mano, kad brunetės patrauklesnės ir protingesnės

Vyrai dažnai sako, kad juos labiau domina blondinės, bet, matyt, tik tada, kai išeina pasilinksminti į naktinį miestą, rašo portalas dailymail.co.uk. Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad vyriškiai naktinių linksmybių metu linkę bendrauti su šviesiaplaukėmis, tačiau iš tikrųjų pripažįsta, kad brunetės yra daug patrauklesnės.
Moterys
Moterys / 123rf.com nuotr.

Vestminsterio universiteto mokslininkai į tris Londono naktinius klubus išsiuntė kelias moteris: brunetę, blondinę bei raudonplaukę ir stebėjo kokį dėmesį joms skyrė vyrai.

Vėliau tyrėjai  tuose pačiuose klubuose apklausė 130 vyrų, kurių paprašė reitinguoti nuotraukas su trimis minėtais moterų tipais.

Paaiškėjo, kad daugiausiai buvo kalbinamos blondinės, tačiau brunečių patrauklumas ir inteligencija buvo įvertinta aukščiau nei šviesiaplaukių.

Paaiškėjo, kad daugiausiai buvo kalbinamos blondinės, tačiau brunečių patrauklumas ir inteligencija buvo įvertinta aukščiau nei šviesiaplaukių.

Vestminsterio universiteto mokslininkas Virenas Svamis sakė, kad tokius tyrimo rezultatus galėjo lemti ir mados tendencijos, nes šiuo metu brunetės yra labiau idealizuotos, panašiai kaip prieš kelis dešimtmečius buvo idealizuojamos blondinės.

Jis kalbėjo: „Pavyzdžiui, septintajame dešimtmetyje ir ankstyvajame aštuntajame pirmoji JAV ponia Jackie Kennedy buvo laikyta idealia moterimi, todėl ir eilinės moterys manė, kad būti brunete yra tobula. O vėliau, aštunatajame ir devintajame dešimtmetyje, iškilo blondinės idealas. Paskutiniu metu dominuoja prieštaringas blondinių įvaizdis, jos laikomos per daug laisvomis ir kvailomis.“

Atliktas tyrimas parodė, kad šviesiaplaukė moteris su vyrais bendravo apie 60 kartų. Tuo tarptu brunetė apie 42, o raudonplaukė 18.

Mokslininkai svarsto, kodėl, brunetės buvo vertinamos geriau, bet su blondinėmis buvo bendrauta daugiau.

Vienas iš tyrėjų tokius rezultatus aiškina: „Dažnas vyrų bendravimas su šviesiaplaukėmis yra susijęs su seksualiniais tikslais, kuriuos, pasak jų, bendraujant su tokiomis moterimis yra lengviau pasiekti. Vyrai suvokia, kad bendraudami su blondine jie sumažina savo baimę gauti neigiamą atsakymą“.

Taip pat teigiama, kad vyrai šviesius plaukus sieja su jaunatviškumu ir vitališkumu bei su galimybę gimdyti vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje