Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Artūro Morausko-Benzo receptai

Vištiena marinuota cinamono padaže
Eduardo Bareikos nuotr. / Vištiena, marinuota cinamono padaže
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

„Pas mane vakarienė bus ekstremali“, – perspėjo kaitininkas Artūras Morauskas-Benzas, paprašydamas pas jį atėjusių BTV kulinarinio realybės šou „Kviečiu vakarienės“ dalyvių užsidėti šalmus. O viskas baigėsi tikrai netikėtai.

Šią savaitę laidos „Kviečiu vakarienės“ žiūrovai matė visko: buvo ir po lėkštes laipiojančių kačių, ir japoniško maisto užkalbėjimo, ir netikėtai gimusių menininkų duetų.

„Keksiukais ar saldumynais aš Lauros nenustebinsiu. Verčiau duosiu aštrių pojūčių“, – mįslingai nusišypsojo vakaro šeimininkas, paprašydamas keksiukų kepėjos Lauros Donėlės eiti su juo į kitą kambarį. Kokie išbandymai jai teko ir kam svečiams buvo reikalingi šalmai, sužinosite penktadienio laidoje „Kviečiu vakarienės“. Beje, šįvakar bus paskelbtas ir vakaro nugalėtojas. Rezultatai šįkart buvo netikėti visiems.

O štai kokius patiekalus svečiams pasiūlė A.Morauskas-Benzas

Moliūgų guminukai

Reikės:

– 5–6 kg moliūgų
– 4–5 apelsinų
– 1 citrinos
– 3 kg cukraus

Kaip pasigaminti:

5–6 kg moliūgų nulupti žievę ir smulkiai supjaustyti. 4–5 apelsinus ir vieną citriną su oda susmulkinti mėsmale ir sumaišyti su paruoštais (supjaustytais) moliūgais. Į ruošiamą masę išspausti keturias citrinas. Viską gerai permaišius užpilame 3 kg cukraus ir laikome parą, kol cukrus virs sirupu. Tuomet viską statome ant ugnies ir verdame apie 15 min., kol moliūgo skiltelės tampa gintaro spalvos ir skaidrios. Skilteles nukošiame ir džioviname iki pageidaujamo kietumo. Likusį sirupą galima naudoti uogienės arba kitos partijos gamybai. Gaminant moliūgų guminukus, apelsinų, cukraus ir citrinų kiekį galima keisti pagal skonį.

Eduardo Bareikos nuotr./Moliūgų guminukai
Eduardo Bareikos nuotr./Moliūgų guminukai

Vištiena, marinuota cinamono padaže

Reikės:

– 12 vištų blauzdelių
– 100 ml medaus
– 100 ml aštriausių garstyčių
– 2–3 arbatinių šaukštelių cinamono

Kaip pasigaminti:

12 vištų blauzdelių įtrinti aštriųjų paprikų ir druskos mišiniu bei palaikyti 30–40min. Marinatui reikės: 100 ml medaus, 100 ml aštriausių garstyčių ir 2–3 arbatinių šaukštelių cinamono. Gerai išmaišius užpilti blauzdeles ir marinuoti 4 val. Folija uždengus blauzdeles pašauti į įkaitusią orkaitę ir kepti 200 laipsnių temperatūroje 30 min. Nuėmus foliją paskrudinti 10 min.

Eduardo Bareikos nuotr./Artūras Morauskas-Benzas
Eduardo Bareikos nuotr./Artūras Morauskas-Benzas

Ryžiai

500 g ryžių pamirkyti apie valandą ir virti 10–15 min. Norint, kad ryžiai išvirtų tinkamai, supylus juos į puodą vanduo juos turi apsemti apie 1,5 cm.

Padažas ryžiams

100 ml medaus, 100 ml sojų padažo, išspausti 7–12 vnt. laimų (pagal skonį). Česnako galvą ir penkis čili pipirus  supjaustyti smulkiais kubeliais. Viską gerai išmaišyti.

Bananų užkepėlė su juodu šokoladu

Bananų kiekis priklauso nuo valgančiųjų.

Banano vidinė pusė per visą ilgį yra įpjaunama, nepažeidžiant odelės priešingoje pusėje. Įspraudžiame kelis juodojo šokolado gabaliukus į vidų ir visą bananą apvyniojame folija. Pašauname į įkaitusią iki 200 laipsnių orkaitę ir kepame 20 minučių.

VIDEO: Benzo vakariene

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min