Dabar populiaru
Publikuota: 2011 gruodžio 30d. 12:33

Mindaugo Tendziagolskio receptai

Užkandis „Koralinis rifas“
Eduardo Bareikos nuotr. / Užkandis „Koralinis rifas“

BTV kulinariniame realybės šou „Kviečiu vakarienės“ – šalčiausias vakaras iš visų buvusių. Ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis savo profesijos nepamiršta net vaišindamas svečius. Galbūt Jums nepavyks panaudoti visų jo gudrybių su ledu, tačiau šiek tiek pakoregavus pritaikyti jas savo stalui tikrai galima.

Užkandis  „Koralinis rifas“

Svarbiausias ingridientas – Ledas. Ant ledo patiekiame lengvus ir šviežius jūros gėrybių sašimi ir salotas, kurių skoninės savybės ir gaiva ant ledo dar labiau atsiskleidžia.

Reikės:

– Rūkytos lašišos sašimi;
– Šviežios, žalios lašišos sašimi;
– Sūdytos lašišos sašimi;
– Karališkų trumpai virtų krevečių;
– Raudonųjų kuprės ikrų;
– Citrinos griežinėlių.

Kaip pasigaminti:

Prie sašimi patiekiame sojų padažo, japoniškų krienų, kuriuos rekomenduojame susimaišyti pagal savo skonį ir mirkyti jame sašimį. Konservatyvesniam skoniui prie lašišos ir ikrų Mindaugas patiekė pranzūziško batono riekeles apteptas naminiu, kaimišku sviestu.

Gaivios, lengvos salotos

Reikės:

– Jaunų ir mažų salotų mišinio: rukolos, mažų burokėlių, jaunučių lapelių ir kitų salotų;
– Mažų, įvairiaspalvių pomidorų.

Padažui (tai klasikinis Cezario salotų padažas):

Eduardo Bareikos nuotr./Mindaugas Tendziagolskis
Eduardo Bareikos nuotr./Mindaugas Tendziagolskis

– Alyvuogių aliejaus;
– Šviežiai spaustų citrinos sulčių;
– Maltų pipirų;
– Jūros druskos;
– Parmezano;
– Kiaušinio;
– Konservuotų ančiuvių.

Kaip pasigaminti:

Padažą gaminame taip: išspaudžiame pusę citrinos, pagal skonį įpilame aliejaus, įdedame pipirų, druskos ir ančiuvių, atskiriame trynį nuo baltymo ir trynį įdedame į padažą. Viską suplakame plakikliu. Padažą kiekvienas svečias pila ant savo salotų. Šį užkandį skaniausia valgyti su  šaltu baltu vynu , patiektu ledo taurėse.

„Sparnuotos bulvės“

Reikės:

– Bulvių;
– Didelio svogūno;
– Karštai rūkytos šoninės;
– Pipirų;
– Jūros druskos;
– Česnakų;
– Kmynų;
– Amerikietiškų bulvyčių prieskonių;
– Karšto pieno;
– Šlakelio aliejaus skardai patepti.

Priedai:

– Grietinė;
– Alus.

Kaip pasigaminti:

Svarbiausia – rankomis tarkuotos bulvės.

Nuskustas bulves sutarkuojame su tarka skirta stambiam tarkavimui (mes ją vadiname burokėlių tarka). Didelį svogūną labai smulkiai pjaustome. Tuomet kepiname jį keptuvėje su kubeliais pjaustyta šonine, kol pagels. Suverčiame į tarkius. Dedame druskos, pipirų, įdedame kubeliais pjaustytos šoninės, supilame karšto pieno stiklinę, visą masę išmaišome. Patepame skardą aliejumi ir sudedame į ją paruoštą būsimą kugelį. Į masę prismaigstome nuluptų, bet nepjaustytų česnako skiltelių ir visą plokštainį apklojame plonai pjaustytomis šoninės juostelėmis. Uždengiame skardą folija ir 45 min. dedame į 200 c. įkaitintą orkaitę. Po 45 min. foliją nuimame ir leidžiame šoninei gražiai paskrusti. Valgome su grietine gardinta juodaisiais pipirais, užsigeriame alumi iš kefyro puodelių.

Kepti sparneliai

Reikės:

– Vištienos sparnelių;
– Majonezo;
– Čiobrelių;
– Druskos.

Kaip pasigaminti:

Svarbiausia – čiobreliai. Daug čiobrelių. Ir sąmoningai nieko daugiau iš prieskonių.

Imame sparnelius, su meile išmasažuojame juos su čiobrelių ir druskos mišiniu, užklojame majonezu ir metame į šaldytuvą nors kelioms valandoms pasimarinuoti. Traukiame, dedame į groteles, metame ant grilio ugnies ir prižiūrime, kad nesudegtų. Patiekiame dėl visa ko su pomidorais, bet šiaip tai, skanūs ir be jų. Tinka prie Mindaugo kugelio.

Eduardo Bareikos nuotr./Kepti sparneliai
Eduardo Bareikos nuotr./Kepti sparneliai

Desertas „Penki pojūčiai“

Svarbiausia – pojūčiai. Šviežių mėtų kvapas, rudojo cukraus ir ananaso saldumas, ledo šaltis ir kubilo karštis.

Reikės:

– Šviežių mėtų;
– Rudojo cukraus;
– Ananaso;
– Ledo;
– Karšto japoniško kubilo;
– Draugų kompanijos (vienam šį patiekalą valgyti liūdna).

Kaip pasigaminti:

Gerai iškūrename kubilą, paskui, iš ledo paruošiame ledo indus. Imame šviežių mėtų lapelius ir sutriname jas su ruduoju cukrumi. Supjaustome plonais skridinėliais ananasą, jį sudedame į ledo lėkštes ir apibarstome rudojo cukraus ir mėtų mišiniu. Valgome karštame kubile ir žinoma, dalinamės  patiriamais pojūčiais.

Eduardo Bareikos nuotr./Desertas Penki pojūčiai
Eduardo Bareikos nuotr./Desertas „Penki pojūčiai“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

24sek

Istorinę pergalę rankoje laikiusį „Žalgirį“ Maskvoje pražudė S.Rodriguezo bombos

Gyvenimas

Paslaptinga liga garsų solistą nustūmė į visuomenės užribį: sklinda nemalonus kvapas

24sek

17 taškų pranašumą išbarstęs „Rytas“ krito po netaiklaus metimo paskutinę sekundę

15min tema Aktualu

Pasaulio dešinieji sukilo prieš JT migracijos paktą: keliama audra stiklinėje?

Pasaulis kišenėje

Aplink pasaulį su kuprine: kodėl vienas pavojingiausių Australijos vorų – net nenuodingas

Aktualu

„Patikrinta 15min“ – pirmasis pasauliniu mastu pripažintas Baltijos šalių faktų tikrinimo projektas

Vardai

Eimuntas Nekrošius paskutinį gyvenimo savaitgalį praleido pajūryje: „Jis buvo laimingas“

Atvirai su vadovu. A.Žukauskienė: apie jauno vadovo patyrimus, gyvenimo tikslą ir laimėtas bei pralaimėtas kovas

Gyvenimas

Giedrius gerina būstą sužalotam didvyriui: šis išgelbėjo paauglę, o dabar pagalbos reikia pačiam

Išrinkite geriausias 2018 metų knygas

Aktualu

Aiškėja, kodėl sumuštas F.Sanchezas: dviejų nacionalistų jausmus užgavo šūkis „Lietuva visiems“

Aktualu

Lenkijos Seimas atšaukė ginčijamą Aukščiausiojo Teismo reformą

Ar pastebėjote Vilniaus viešojo transporto atsinaujinimą?

Pasaulis kišenėje

Pasviręs Pizos bokštas šiek tiek atsitiesė

Aktualu

„Proveržis“ tariantis dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio: bus pildomi profsąjungų reikalavimai

Vardai

Katy Perry – daugiausiai uždirbanti dainininkė pasaulyje: iš pirmos vietos išstūmė Beyonce

Vardai

Atsisveikinimas su netikėtai išėjusiu Eimuntu Nekrošiumi: „Per anksti, gerokai per anksti...“

24sek

Atranką moterų rinktinė baigė sutriuškindama Albaniją

Gazas

Renkame Lietuvos Šimtmečio automobilį: „Opel Kadett E“

Aktualu

Romoje pradėtos griauti numanomos mafijos grupuotės vilos

Naujienos

24sek

Istorinę pergalę rankoje laikiusį „Žalgirį“ Maskvoje pražudė S.Rodriguezo bombos

Gyvenimas

Paslaptinga liga garsų solistą nustūmė į visuomenės užribį: sklinda nemalonus kvapas

24sek

17 taškų pranašumą išbarstęs „Rytas“ krito po netaiklaus metimo paskutinę sekundę

15min tema Aktualu

Pasaulio dešinieji sukilo prieš JT migracijos paktą: keliama audra stiklinėje?

Pasaulis kišenėje

Aplink pasaulį su kuprine: kodėl vienas pavojingiausių Australijos vorų – net nenuodingas

Aktualu

„Patikrinta 15min“ – pirmasis pasauliniu mastu pripažintas Baltijos šalių faktų tikrinimo projektas

Vardai

Eimuntas Nekrošius paskutinį gyvenimo savaitgalį praleido pajūryje: „Jis buvo laimingas“

Atvirai su vadovu. A.Žukauskienė: apie jauno vadovo patyrimus, gyvenimo tikslą ir laimėtas bei pralaimėtas kovas

Gyvenimas

Giedrius gerina būstą sužalotam didvyriui: šis išgelbėjo paauglę, o dabar pagalbos reikia pačiam

Išrinkite geriausias 2018 metų knygas

Aktualu

Aiškėja, kodėl sumuštas F.Sanchezas: dviejų nacionalistų jausmus užgavo šūkis „Lietuva visiems“

Aktualu

Lenkijos Seimas atšaukė ginčijamą Aukščiausiojo Teismo reformą

Ar pastebėjote Vilniaus viešojo transporto atsinaujinimą?

Pasaulis kišenėje

Pasviręs Pizos bokštas šiek tiek atsitiesė

Aktualu

„Proveržis“ tariantis dėl etatinio mokytojų apmokėjimo modelio: bus pildomi profsąjungų reikalavimai

Vardai

Katy Perry – daugiausiai uždirbanti dainininkė pasaulyje: iš pirmos vietos išstūmė Beyonce

Vardai

Atsisveikinimas su netikėtai išėjusiu Eimuntu Nekrošiumi: „Per anksti, gerokai per anksti...“

24sek

Atranką moterų rinktinė baigė sutriuškindama Albaniją

Gazas

Renkame Lietuvos Šimtmečio automobilį: „Opel Kadett E“

Aktualu

Romoje pradėtos griauti numanomos mafijos grupuotės vilos

Vardai

Ypatingos

03:39
07:48

Gera keliauti kartu

Sveikata

Būk nesustabdoma

Parašykite atsiliepimą apie 15min