Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restorano „Lauro lapas“ šefo Deivydo Praspaliausko rekomendacija – jautiena su riešutais

Daugelyje kulinarijos konkursų sužibėjęs restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas atnaujino vieną sėkmingiausių savo receptų, padėjusių laimėti Geriausio Lietuvos virėjo titulą. Jis siūlo iš pažiūros tradicinius patiekalus atėjus pavasariui žadinti iš žiemos miego riešutais ir džiovintais vaisiais. D. Praspaliauskas tradicinę jautieną rekomenduoja ant pietų stalo tiekti pakepus keptuvėje su burokėliais ir riešutų bei džiovintų spanguolių pagardais.
Jautiena su riešutais
Jautiena su riešutais / „ad verum“ nuotr.

 

„ad verum“ nuotr./Deivydas Praspaliauskas
„ad verum“ nuotr./Deivydas Praspaliauskas

„Kulinarija – kūrybinė veikla: norėdamas stebinti patiekalais, nuolat turi atnaujinti meniu, atrasti naujus ingredientus, jų derinius, – sako D. Praspaliauskas. – Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis, kad ir kaip egzotiškai jos skambėtų, galima lengvai rasti, jei ne prekybos centre, tai turguje“. Anot D. Praspaliausko, siekiant tobulų rezultatų virtuvėje, reikia skirti pakankamai dėmesio geriausių produktų paieškai. Rinkdamasis riešutus, kulinaras pirmenybę teikia „Arimex“ produkcijai, lengvai randamai prekybos centruose.

„Jautiena su burokėliais ir riešutais“ (1 porcija):

Ingredientai: 

„ad verum“ nuotr./Jautiena su riešutais
„ad verum“ nuotr./Jautiena su riešutais
  • 100 g jautienos išpjovos
  • 25 g lengvai marinuotų raudonųjų burokėlių
  • 25 g lengvai marinuotų geltonųjų burokėlių
  • 50 g jaunų bulvių
  • 1 baltasis šparagas
  • 10 g Shiitaki arba bet kokių kitų grybų
  • 20 g topinambų (žieminių bulvių) kremo
  • 20 g juodųjų serbentų kremo
  • Petražolių
  • 20 g riešutų ir džiovintų vaisių pagardui: džiovintų spanguolių, karijų riešutų, kedrų riešutų

Paruošimas: 

Bulves išverdamos, tada pakepamos keptuvėje svieste, kartu su grybais

Kedrų ir karijų riešutai kartu su džiovintomis spanguolėmis pasmulkinami (peiliu ar trintuvu) ir pakepami keptuvėje

Burokėliai pasmulkinami, pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę

Šparagai pakepami keptuvėje ir tiekiami į lėkštę

Kepti grybai ir bulvės taip pat dailiai sudedami lėkštėje

Jautiena trumpai pakepama keptuvėje, tiekiama į lėkštę 

Ant mėsos užberiamas pakepintų riešutų ir spanguolių pagardas

Patiekalas papuošiamas petražolių lapeliais, topinambų bei juodųjų serbentų kremu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius