Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karklės muzikos festivalis: saulė, gyva muzika ir dalyvių skanduotas Petro Gražulio šūkis: „Už Lietuvą, vyrai!“

Festivalių gausa išsiskiriančią vasarą viename paskutiniųjų – „Karklė Live Music Beach 2013“ muzikos festivalyje šįmet netrūko pramogų, nuotaikos ir gero oro: visą savaitę pajūrį laisčiusių debesų rugpjūčio 16 – 18 dienomis žvejų miestelyje nebuvo nė kvapo.
Karklė Live Music Beach 2013
Karklė Live Music Beach 2013 / Vaido Sadausko ir Ados Kovaliukaitės nuotr./Žmonės.lt

Griežti apsaugos darbuotojai

Ant vienos palapinių miestelio zonos kabėjo užrašas „Gražulio prospektas“

„Už Lietuvą, vyrai!“ – šis per gėjų eitynes ištartas Petro Gražulio šūkis, politiką nešant policijos pareigūnams, drąsiai gali pretenduoti tapti neoficialiu festivalio „Karklė Live Music Beach 2013“ šūkiu. Vieni nuolatos skandavo šią frazę, kiti dar ir vaizdavo politiką, nešiną policijos pareigūnų užlaužtomis rankomis. Ant vienos palapinių miestelio zonos kabėjo užrašas „Gražulio prospektas“.

Sausakimšose palapinių miestelio zonose virė atskiras gyvenimas, o atvykusiems vėliau čia buvo sunku rasti laisvą vietą pastatyti palapinei.

Palyginti su kai kuriais kitais muzikiniais festivaliais, kuriuose palikus mašinas reikėjo keletą kilometrų su daiktais iki palapinių miestelio eiti pėsčiomis arba, pavyzdžiui, penkias valandas stovėti eilėje, kad su automobiliu įvažiuotum į festivalio zoną, arti palapinių zonos esanti „Karklė Live Music Beach 2013“ mašinų stovėjimo aikštelė nuteikė pozityviai. Nors ir čia atvykusiems vėliau pastatyti automobilių nebuvo vietos.

Festivalio organizatoriai gerai pasirūpino apsauga – budrūs apsaugos darbuotojai nuolatos tikrino, kad į vidų būtų neįsinešama alkoholinių gėrimų,kaskart einant reikėdavo parodyti, kad festivalio apyrankė tvirtai uždėta ant rankos.

O stambus plikas apsaugos darbuotojas penktadienio vakarą prie „Jager Club“ palapinės, kur eilėje rikiavosi norintys pašokti festivalio dayviai, nesibodėdavo nuo įėjimo stipriau stumtelėti ir merginų. Tiesa, šeštadienį festivalio organizatoriai problemą išsprendė, įėjimą aptvėrę metaline tvora.

Arogantiški lietuviai

„Karkės“ pasiūlytas muzikinių stilių spektras galėjo patenkinti ir įnoringiausius. Kaip visada, didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė lietuvių numylėtiniai legendiniai BIX, „Antis“, puikiai publiką užvedantys „G&G Sindikato“ vyrai . Šviečiant kaitriai saulei penktadienį būrys žmonių susirinko šalia jūros esančioje scenoje paklausyti jaunosios „GJan“.

VIDEO: Gjan - Tattoo

Šią vasarą festivaliuose karaliaujanti grupė SEL sutraukė minią gerbėjų – norintieji iš palapinių miestelio patekti prie pagrindinės scenos turėjo pastovėti eilėse, o einanti į SEL publika dar prieš pasirodymą sutartinai traukė žinomų grupės dainų žodžius – „Kai mano mintys bėga tolyn“, „Aš laukiu lietaus“... Šįkart Egidijaus Dragūno pasirodymas apsiėjo be incidentų ir keiksmų.

VIDEO: SEL - Laukiu Lietaus

Renginio organizatorius Mantas Karnišauskas stebėjosi kai kurių lietuvių atlikėjų reikalavimais ir įgeidžiais: „Susidarė įspūdis, kad kai kurios lietuvių grupės arogancija pralenkė ir garsiausius atlikėjus – „The Rasmus“, „Leningrad” ar „King Charles“. Jokiu būdu nekalbu apie tokius atlikėjus kaip „Antis“ ar BIX, tai buvo mažiau žinomos grupės.“

Viena labiausiai mūsiškius nustebinusių užsienio grupių – rusų „Leningrad“, kurios dainose gausu riebių rusiškų keiksmažodžių. „Siaubas, kaip jie keikiasi, net aš tiek nesikeikiu“ , – po grupės pasirodymo šyptelėjo mergina. 

Šeštadienio vakarą plyną lauką tikra šokių aikštele pavertė ir publiką atsiplėšti nuo žemės privertė ir iš JAV atvykę „Far East Movement“, derinantys sunkios elektronikos ir hip hop muzikos rimtus. 

VIDEO: Far East Movement Karkle 2013

Ne mažiau susidomėjimo sulaukė „The Rasmus“ ar kylančios žvaigždės „King Charles“.

Mėgstančiųjų elektroninę muziką vakarais laukė tvanki „Jager Vibrations“ palapinė, kurioje penktadienio vakarą publiką šokdino „The Sneekers“, „Radistai“, šeštadienį – „Manfredas“, „Vidis“ ir kiti atlikėjai.

Šokių muzika skambėjo ir pajūryje, kur buvo kelios scenos.

Be šešių programoje pažymėtų scenų buvo pilna stendų, kuriuose aidėjo puikiai žinomos „Prodigy“ dainų, laužyto ritmo ir kitos elektroninės muzikos melodijos.

Žada įspūdingą 5 metų gimtadienį

Tačiau, kaip atkreipia dėmesį M.Karnišauskas, „Karklė“ skirta ne vien muzikai: „Galiu drąsiai teigti, kad šįmet „Karklėje“ buvo tris kartus daugiau pramogų negu bet kuriame kitame Lietuvoje vykusiame festivalyje.“ Festivalio dalyviai galėjo laipioti lynais, laikinai susituokti, dalyvauti protmūšyje, iš aukštai šokinėti ant pripučiamo batuto, pasidaryti laikinas tatuiruotes...

Festivalio dalyvių dėmesį prikaustydavo šalia scenos virš praskrendantis lėktuvai ar profesionalūs paplūdimyje nusileidžiantys parašiutininkai.

M.Karnišauskas jau galvoja apie kitus metus ir žada į festivalį pritraukti dar daugiau žmonių, kurių šįmet buvo virš 12 tūkst. Kitąmet vyksiančio penktojo „Karklės“ festivalio proga ketinama pakviesti bent vieną paties aukščiausio kalibro grupę – šiuo metu jau vyksta derybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius