-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje pasitvirtino legenda apie paslaptingą žuvį

Mokslininkai nesugebėjo nustatyti žuvies, kuri aptikta požeminiame Fu Jan Don olos ežere, telkšančiame 1 000 metrų gylyje netoli Dalo kaimo Kinijos Guansi provincijos Bamo valsčiuje. Kaimo senbuviai buvo girdėję apie paslaptingą žuvį, tačiau niekas jos nebuvo regėjęs, todėl vietos jaunimas laikė tai tiesiog gražia pasaka.
Paslaptinga žuvis
Paslaptinga žuvis

Daugiau žūklės naujienų

Keli smalsuoliai, nusileidę kilometrą po žeme, pasiekė daugelyje vietos padavimų išgarsintą ežerą, kurio vanduo, pasak legendos, turi gydomųjų savybių ir užtikrina ilgą gyvenimą. Dar labiau nustebę smalsuoliai buvo, kai vienu tinklaičio grybštelėjimu pavyko sugauti iškart tris nematytas žuvis. Jų kūnas skaisčiai raudonas, o Kinijoje šiai spalvai teikiama ypatinga reikšmė. Žuvų išvaizda taip pat neeilinė: burna atrodo kaip anties snapas, pačiame „snapo“ gale – akys, tačiau įdomiausia, kad jį vainikuoja vingūs ūsai, forma primenantys tuos, kuriuos kinų tautodailininkai lipdo pasakų drakonams.

Žuvis tapo mįsle mokslininkams, tad kinų ichtiologai dabar kreipėsi į kitų šalių tyrinėtojus, tikėdamiesi, kad jie padės nustatyti paslaptingos žuvies rūšį. Šioje istorijoje yra ir daugiau nuostabą keliančių dalykų. Teigiama, kad iš ežero, kuris telkšo kilometro gelmėje, vanduo būdavo semiamas ligoniams gydyti. Beje, statistika rodo labai įdomią anomaliją: per paskutinį Kinijos gyventojų surašymą šiame kalnų rajone buvo net 74 ilgaamžiai. Kadangi čia iš viso gyvena 238 000 žmonių, tai paprastas aritmetinis veiksmas rodo, kad 100 000 gyventojų Fu Jan Don olos apylinkėse tenka per 30 ilgaamžių gyventojų, o tai net penkis kartus viršija pasaulio vidurkį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius