Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės pradininkės – žuvys (video)

Australijos mokslininkai, ištyrę suakmenėjusią iškaseną – beveik prieš 400 mln. metų gyvenusią šarvuotą žuvį Incisoscutum ritchie pavadino ją seksualiniu gigantu, nes šių žuvų patinėliai turėjo... po du penius.
Žuvys Incisoscutum ritchie
Žuvys Incisoscutum ritchie / K.P. nuotr.

15min.lt žūklės rubrika

Paleontologai tirdami iškasenas pastebėjo, kad tarp jų yra nėščių individų. Devono epochoje, kurioje viešpatavo gigantiški ropliai, gyvūnai dauginosi dėdami kiaušinius, todėl šis faktas sukėlė mokslo pasaulyje sensaciją. Vakarų Australijoje aptiktas radinys buvo pavadintas įrodymu, kad pirmasis lytinis aktas įvyko prieš 380 mln. metų. 

Šio atradimo autorius Johnas Longas ir jo kolegos iš Viktorijos muziejaus Melburne tikrai mano, kad Incisoscutum ritchie buvo pirmosios gyvos būtybės mūsų planetoje, kurios galėjo atlikti lytinį aktą ir patirti orgazmą. Šis mokslinis faktas rodo, kad Adomo ir Ievos gundymosi vienas kitu metu meilės malonumai buvo puikiai žinomi gyvoms būtybėms. 

Įdomu, kad Devono laikotarpiu gyvenusios žuvys, išvaizda labai panašios į dabartinius ryklius, išaugdavo vos 30 cm ilgio. Tačiau nykštukai pasirodė pranašesni už gigantus, nes evolioucijos eigoje sugebėjo įgyti patikimesnį giminės pratęsimo būdą. Šarvuotos žuvys turėjo dubens kaulų užuomazgas, o patinėliai - ant pilvo plaukmenų strėliukų formos ataugas, kurios atlikdavo lytinio organo funkcijas. Patinėliai įsisverbdavo jomis į patelių kūną ir įšvirkšdavo spermą. Toks lytinis aktas priešistoriniais laikais buvo revoliucinis, nes užtikrindavo beveik šimtaprocentinį apvaisinimą. Mokslininkų nuomone, iš Devono periodo rykliukų penį paveldėjo ir šiuolaikinis žmogus.

 

VIDEO: Найден "предок" современных пенисов

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius